Religion

Øivind Mehl Landmark er KFUK-KFUMs nye generalsekretær

KFUK-KFUM: De siste årene har han ledet Forandringshuset i KFUK-KFUM Norge. Nå tar Øivind Mehl Landmark (39) over sjefsstolen i barne- og ungdomsorganisasjonen.

Gjennom hele livet har Øivind Mehl Landmark på ulike måter vært tilknyttet KFUK-KFUM Norge, både som frivillig og ansatt. Framover skal han lede hele den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen som deres nye generalsekretær.

Med det tar han stafettpinnen videre fra Øystein Magelssen, som i desember i fjor annonserte at han går av etter seks år i sjefsstolen.

Landmark kommer fra stillingen som virksomhetsleder i KFUK-KFUM Forandringshuset, som jobber for å bygge åpne, trygge fellesskap for barn og unge.

Ifølge en pressemelding som KFUK-KFUM har sendt ut onsdag, har 39-åringen «gjennom sitt lederskap fram til i dag bidratt til en sterk vekst innen organisasjonens arbeid med inkludering og like muligheter for alle barn og unge».

---

Øivind Mehl Landmark

  • 39 år, gift, bosatt på Sagene i Oslo
  • Kommer fra stillingen som virksomhetsleder i KFUK-KFUM Forandringshuset. Har tidligere vært ansatt i organisasjonens internasjonale relasjoner- og partnerarbeid, samt vært menighetspedagog og trosopplærer i Tonsen menighet i Oslo.
  • Har en bachelor i kultur og samfunnsfag fra MF vitenskapelig høyskole, samt en master i ledelse fra Handelshøyskolen BI
  • KFUK-KFUM Norges nye generalsekretær

---

Øyvind Mehl Landmark. Ny generalsekretær i KFUK-KFUM.

Hjerte for show

Landmark har lang fartstid i organisasjonen, med ulike roller som frivillig og ansatt i organisasjonens internasjonale relasjoner- og partnerarbeid. Det er imidlertid et minne fra tenårene som kanskje har gjort sterkest inntrykk på 39-åringen gjennom hans tid i KFUK-KFUM.

Landmark var 13 år og for første gang invitert med på KFUM-KFUMs ungdomsleir på Knattholmen utenfor Sandefjord. Invitasjonen fikk han under en samling med det lokale Ten Sing-koret et par måneder tidligere, hvor Landmark akkurat hadde blitt gitarist. Den dagen var leirsjefen på besøk, og de to ble sittende og snakke sammen.

– Jeg husker han spurte meg: «Er det noe spesielt du vil skal skje på leiren? Er det noe du kan ta ansvar for?» Det synes jeg er et konkret minne både på hvordan man både har plass til å utfolde seg og være deltaker, men også hvordan man helt fra barndommen blir sett på som bidragsyter i KFUK-KFUM.

– Hva valgte du å bidra med?

– Jeg valgt å bidra med musikk- og scenearbeidet. Jeg fikk være med å lage show. Der lå engasjementet og hjertet mitt.

Jeg ønsker å kjempe for alle barn og unges rett til å leve som hele mennesker og til å være seg selv og ta ansvar i fellesskapet

—  Øivind Mehl Landmark, ny generalsekretær i KFUK-KFUM Norge

«Hva brenner du for?»

Landmark påpeker muntert at han etter hvert har funnet ut at han finner mer mening i andre oppgaver enn å stå på scenen.

– Men de ansatte og frivillige i KFUK-KFUM kommer nok til å merke at det ligger i ryggmargen på meg at man spør: «Hva vil du bidra med? Hva brenner du for? Hva ønsker du å være med på å skape?». Det får de nok merke i større grad enn at jeg drar fram gitaren og stiller meg på scenen, sier Landmark om rollen som generalsekretær.

– Hvorfor har du søkt deg til stillingen som generalsekretær KFUK-KFUM?

– Det er et enkelt svar for meg. Det handler om oppdraget og formålet til organisasjonen. Jeg ønsker å kjempe for alle barn og unges rett til å leve som hele mennesker og til å være seg selv og ta ansvar i fellesskapet. Det er kjernen i det vi driver og med, og det trigger meg utrolig mye.

– Hvordan vil du forme organisasjonen?

– Vi er et stort lag som skal forme sammen, og skal de neste årene stake ut kursen for et nytt tiår. Da handler det nødvendigvis ikke om hvilken kurs jeg vil sette, men hvordan jeg jobber for å samle laget slik at vi sammen klarer å peke ut en retning. Sånn må det være i en demokratisk medlemsorganisasjon.

Øyvind Mehl Landmark. Ny generalsekretær i KFUK-KFUM.

– Høster knallgode skussmål

Rekrutteringsbyrået Hamnøy har bistått Forbundsstyret i KFUK-KFUM Norge med rekruttering av den nye generalsekretæren. Det var 19 søkere til stillingen. Fungerende styreleder i Forbundsstyret i organisasjonen, Sven Larsen, er svært fornøyd med nyrekrutteringen.

– Med Øivind Mehl Landmark får KFUK-KFUM Norge en generalsekretær som har sterk indre flamme for barn og unges rett til å leve og utvikle seg som hele mennesker. Han høster knallgode skussmål som leder fra kollegaer og frivillige, sier Larsen i pressemeldingen fra organisasjonen.

Han beskriver Landmark som en leder med «en helt egen evne til å bygge lag fordi han leder med troverdighet og tillit».

– Han skaper fabelaktige resultater fordi han er både visjonær og lyttende. Han vil bidra til å styrke KFUK-KFUM Norge og løfte vårt arbeid i årene som kommer.

Landmark trer inn i stillingen som generalsekretær 8. mai.

---

KFUK-KFUM Norge

  • KFUK-KFUM Norge er en av Norges største barne- og ungdomsorganisasjoner og har rundt 17.000 medlemmer (2020) i mer enn 500 forskjellige grupper.
  • Organisasjonen er en del av verdens største kvinneorganisasjon (YWCA) og verdens største ungdomsbevegelse (YMCA).
  • De organiserer en rekke ungdomsforeninger og -aktiviteter innen Den norske kirke, blant annet speidere (Norges KFUK-KFUM-speidere), førskolearbeid, ungdomsklubber, Ten Sing, idrettsarbeid, arbeid for voksne, misjon og bistandsarbeid.
  • Norges KFUK-KFUM eier blant annet en rekke forsamlingshus og én folkehøyskole. Foreningen har også eierinteresser i hoteller, ungdomshjem, kafeteriaer og leirsteder.
  • Kilde: KFUK-KFUM og snl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion