Religion

Rektor og styreleder har gått av på St. Sunniva skole

ST. SUNNIVA SKOLE: Rett før påske valgte Helene Hatle å gå av som rektor ved den katolske skolen St. Sunniva i Oslo. Dernest ga styreleder beskjed om at han ønsket å fratre.

De syv siste årene har Helene Hatle vært rektor på St. Sunniva skole i Oslo. Like før påske valgte hun å gå av som leder for den kristen-katolske grunnskolen. Også styreleder har valgt å fratre.

Det bekrefter Anne-Rigmor Stock-Evje i en skriftlig uttalelse til Vårt Land. Hun er skolebyråd for De katolske skolene i Norge og fungerende styreleder ved St. Sunniva skole.

– Det har over tid vært samarbeidsutfordringer ved St. Sunniva skole. Det har vært arbeidet med disse, og det ble lagt en plan for det videre arbeidet. Rett før påske meddelte imidlertid rektor at hun ikke ønsket å være en del av det videre arbeidet, og at det ville være best for alle parter om hun stilte sin stilling som rektor til disposisjon, sier Stock-Evje.

Hun opplyser at etter dialog med rektor og etter en samlet vurdering, «kom skolestyret frem til at den mest hensiktsmessige løsningen derfor ville være å etterkomme ønsket»:

– Også styreleder ga dernest beskjed om at han ønsket å fratre.

Anne-Rigmor Stock-Evje er skolebyråd for De katolske skolene og fungerende styreleder ved St. Sunniva skole

Jakten på ny skoleleder i gang

Vårt Land har vært i kontakt med Helene Hatle om nyheten. Hun henviser til styreleder for kommentar.

Bjørn Olav Øiulfstad var fram til nylig styreleder ved St. Sunniva skole. Han bekrefter til Vårt Land at han har valgt å fratre og har «ingen ytterligere kommentarer til det».

Ifølge Anne-Rigmor Stock-Evje er arbeidet med å finne Hatles etterfølger og ny styreleder allerede i gang.

– Vi håper å få ny rektor og ny styreleder på plass i løpet av få måneder, sier hun.

Rektor siden 2015

Inntil videre er inspektør Philip Krogevoll Pettersen konstituert som rektor.

– Han vil ha et godt apparat rundt seg slik at St. Sunniva skal fortsette å være en god, trygg og attraktiv katolsk Oslo-skole for både elever, ansatte og foreldre, sier Stock-Evje.

Helene Hatle har vært rektor på St. Sunniva skole siden 2015. Hun kom fra stillingen som rektor ved Egge skole i Lier kommune, og har tidligere erfaring som lærer og skoleleder fra ulike barne- og ungdomsskoler, ifølge katolsk.no.

---

St. Sunniva skole

  • St. Sunniva skole er en kristen-katolsk grunnskole. Skolen ble opprettet og drevet av St. Josephsøstrene i 1865, og er fra 2008 en selvstendig kirkelig stiftelse i bygninger eid av Oslo Katolske Bispedømme (OKB)
  • Skolen har ca. 550 elever fra første til tiende klassetrinn og rundt 120 ansatte
  • I 1889 fikk skolen navnet St. Sunniva skole etter den hellige Sunniva, den eneste norske, kvinnelige helgen

Kilde: St. Sunniva skole/Wikipedia

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion