Religion

Medpastorer anklaget tidligere Hillsong-pastor for overgrep. Nå trekker de seg fra menigheten

HILLSONG-SKANDALENE: Medpastorer trekker seg fra Hillsong Boston. En av dem, Leona Kimes, anklaget i fjor tidligere Hillsong-pastor Carl Lentz for seksuelt overgrep.

Leona og Josh Kimes kunngjorde mandag at de har «tatt den vanskelige beslutningen om å trekke seg» fra Hillsong Boston.

I et innlegg på Facebook skriver Josh Kimes at det aldri var planen å forlate menigheten som har vært deres åndelige hjem de siste 22 årene, men at de er «klare for en ny start».

Kimes oppgir ingen begrunnelse for deres oppsigelse, men ber om unnskyldning for enhver rolle han har spilt i «å opprettholde en kultur som til tider verdsatte byggingen av kirken på bekostning av de som bygget den».

:::KIMES FAMILY ANNOUNCEMENT::: Prov 16:9 NLT “We can make our plans,
but the Lord determines our steps.”

Posted by Josh Kimes on Monday, April 18, 2022

Anklaget Lentz for seksuelt overgrep

De tre siste årene har den karismatiske kirkebevegelsen fra Australia blitt rammet av den ene skandalen etter den andre.

I 2020 ble det kjent at New York-pastoren Carl Lentz fikk sparken på grunn av umoral. Året etter ble pastorparet Reed og Jess Bogard i Hillsong Dallas anklaget for å finansiere sitt eget luksuriøse liv med kirkens penger. Samme år sluttet en Hillsong-leder i New Jersey etter å ha sendt upassende meldinger på sosiale medier.

Nylig toppet det seg da Hillsongs globale styre kunngjorde at bevegelsens grunnlegger Brian Houston har oppført seg upassende og brutt de etiske retningslinjene flere ganger. I slutten av mars sa han opp sin stilling.

Pastorparet som nå trekker seg fra menigheten i Boston, har tidligere hjulpet til med å etablere Hillsong NYC i New York, som da ble ledet av Carl Lentz. Siden har Kimes-paret startet opp Hillsong-menigheten i Boston, skriver Religion News Service.

I en uttalelse i fjor hevdet Leona Kimes at Lentz misbrukte henne seksuelt ved flere anledninger gjennom sju år, da hun jobbet som barnepike hjemme hos ham. «Jeg ble fysisk krenket av hans uønskede og gjentatte seksuelle berøring», sa Kimes i en uttalelse publisert på Medium, gjengitt av Dagen. Lentz har benektet påstandene.

Har startet prosess i Norge

Internasjonalt har flere fått nok av Hillsong. Nylig kunne New York Times melde at Hillsong har mistet ni av sine 16 menigheter i USA i løpet av to uker. De mange skandalene i Hillsong globalt preger også den norske fløyen av kirken. De har nylig startet en prosess hvor de skal vurdere om de skal forbli i Hillsong eller trekke seg.

Nyheten om at pastorparet i Boston trekker seg, kommer bare en knapp uke etter at en granskingsrapport om Hillsong NYC ble lekket. En uavhengig gransking av kulturen i Hillsong NYC i New York tegner et bilde av en kirkeledelse preget av manipulasjon, krenkelser, seksuelle overtramp og hemmelighold.

Carl Lentz mener på sin side at den interne rapporten er basert på løgn og feilinformasjon, har Vårt Land skrevet.

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har etablert forsamlinger i storbyer over hele verden, med over 150.000 medlemmer til sammen.
  • Er en pinsekarismatisk kirke med et moderne uttrykk, og retter seg spesielt mot unge.
  • I Norge består Hillsong av til sammen åtte kirker i Sør-Norge. Hillsong Norway er tilsluttet den norske Pinsebevegelsen.

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion