Religion

Minst 35 kirkegjengere døde etter bussulykke i Zimbabwe

ULYKKE: 106 mennesker var om bord da en buss med kirkegjengere var på vei til en påskesamling i Zimbabwe. Minst 35 mennesker er døde etter at bussen kjørte av veien og ned i en ravine.

– Jeg kan bekrefte at det skjedde en ulykke i går kveld. Så langt er tallet på døde og oppe i 35, men 71 er skadd, sier polititalsmann Paul Nyathi til AFP.

13 av de skadde er kritisk skadd, ifølge politiet i Zimbabwe.

På vei til samling

Det var torsdag kveld klokka 22 lokal tid, at en buss havnet i en ulykke på strekningen fra Chimanimani til Mbungo Masvingo.

Ulykkesstedet er i nærheten av et marked i Chipinge øst i Zimbabwe, ikke langt fra grensa til Mosambik.

Bussen var på vei til en påskesamling, hvor de 106 medlemmene fra menigheten til Zion Christian Church Mbungo skulle delta.

Mistenker bremsesvikt

Polititalsmann Paul Nyathi sa at politietterforskning tyder på at bussen som tilhører Charles Lwanga Secondary School, var for full.

Nick Mangwana, politiker og departementsråd i Zimbabwes informasjonsdepartement, skriver på Twitter at det er mistanke om bremsesvikt.

Joshua Sacco, lovgiver Chimanimani, skyndte seg til ulykkesstedet i går kveld, hvor han uttrykte tristhet og oppfordret sjåfører til å utvise ekstrem forsiktighet på veien. Det melder nyhetsbyrået Zimbabwe Situation.

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion