Religion

Hillsong i Kyiv slipper nytt album under krigen

MENIGHET: Hillsong Kyiv har fortsatt med digitale gudstjenester, daglige livesendinger og omfattende hjelpearbeid – midt i bomberegnet.

Midt under den pågående krigen har Hillsong-menigheten i Kyiv fortsatt å feire digitale gudstjenester sammen hver søndag. Nå har også lovsangsbandet i menigheten sluppet et nytt album, som de håper at kan gi håp og mot til alle som lytter.

– Vi ber om at sangene skal fylle hjertene våre med nytt håp, heter det i menighetens Instagram-innlegg.

– Vi tror inderlig at sangene våre kommer til å styrke vår tro og sjel i denne tiden og i tidene som kommer. Vi ber om at de skal være til velsignelse og få fylle hjertet ditt med sterkt håp og med den hellige ånd, skriver menigheten videre på Instagram.

Den svenske avisen Dagen meldte om saken først.

Alle lovsangene er på ukrainsk og kommer til å bli gjort tilgjengelige på de store musikkplattformene.

Menigheten har i tillegg til de digitale gudstjenestene opprettholdt en aktiv konto på Instagram, hvor de legger ut bibelvers nesten hver dag. Kyiv-menigheten har også drevet med omfattende diakonalt arbeid under den pågående krigen.

Vi tror inderlig at sangene våre kommer til å styrke vår tro og sjel i denne tiden og i tidene som kommer

—  Hillsong Kyiv (Instagram)

Mange engasjerte frivillige har bidratt til å blant annet dele ut mat, sanitærartikler og medisiner til trengende i hovedstaden. Også dette kan man se bilder av menighetens Instagram-konto.

Når menigheten ikke har hatt mulighet til å samles, har det vært mulig å følge de daglige livesendingene på Instagram «for å be, tilbe og oppmuntre mennesker med Guds Ord» ifølge menighetens nettside.

Vårt Land har tidligere fortalt om andre sammenhenger i Kyiv som har kunnet fortsette virksomheten sin til tross for krigen. Kyiv kammerkor skal ha fortsatt med sine daglige minikonserter, flere av dem mens flyalarmer har gått av i bakgrunnen og røyk fra rakett-trefninger i forstedene har steget opp i horisonten.

Det kunne Thor-Erik Fjellvang, bookingsjef i Kirkelig Kulturverksted, opplyse til Vårt Land tidligere denne uka.

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion