Religion

Opplevde kall for syv år siden – nå arrangerer hun gigakonferanse i løpet av syv uker

ONETHING EUROPE: I 48 timer i strekk skal Vikingskipet på Hamar samle kristne i lovsang og bønn. Fra å ha ligget på is, blir konferansen Onething Europe gjenopptatt i en veldig fart. - Det er jo helt latterlig, sier Benedicte Mella.

– Det startet hjemme i stua, hvor jeg bare hadde en stund med bibel og bønn. Ut av det blå kom ordene «Onething Europe» til meg, forteller Benedicte Mella.

Syv år senere står det «It’s Time» på konferansen Onething Europes hjemmesider. Det hele er i ferd med å falle på plass – på kun syv uker. I palmehelga skal Vikingskipet på Hamar huse mange fra Kristen-Norge, og organisasjoner som Ungdom i oppdrag, Jesus Revolution og Nasjonalt bønneråd er med på laget.

– Vi hadde jo tenkt en idrettshall eller konsertlokale eller lignende. Det var ikke tenkt på dette nivået! Men det ble bare så tydelig for oss, sier initiativtaker Mella.

I tiden etter bønnestunden opplevde Mella selv, og flere andre, bilder og profetiske ord om hvor samlingen skulle finne sted, forteller hun. Alle pekte i retning vikinger og vikingskip. Disse tok Mella som en bekreftelse på iveren hun følte inni seg for å samle «Guds folk» i Norge.

Tiden er inne – for andre gang

– Arrangementet var planlagt i mai 2020 med undertittelen «It’s Time». Hvordan står den seg nå?

– Det er jo veldig komisk, for det var jo ikke «time» da. Men vi ler av det, og tenker at når tiden er der, så er den virkelig der, sier Mella.

---

Onething Europe

  • Kristen misjonskonferanse i Vikingskipet på Hamar 8.–10. april.
  • Initiativtakere er Benedicte og Gjermund Mella.
  • Samlingen samarbeider med med Ungdom i oppdrag, Jesus Revolution, Encounter-festivalen, Nasjonal bønnekonferanse og andre aktører i Kristen-Norge.

---

Tiden er i underkant av fire uker til, tror gjengen bak Onething Europe nå. Samlingen som ble lagt på is da pandemien traff verden, skulle gjenopptas når teamet «fikk det veldig klart for seg».

– For tre uker siden hørte jeg noen tydelige ord, om at «Vikingskipet er åpent i påsken», forteller Mella.

Hvert år fylles det store anlegget på Hamar med tusenvis av gamerungdom på The Gathering. Mella måtte sjekke nettsidene til Vikingskipet. Det stemte; arrangementet var avlyst.

– Vi ble skrekkslagne, og litt frustrerte. Vi har vært klar i syv år, og så skal det skje på syv uker! Det er «ikke greit», sier Mella.

– Det er jo helt latterlig å gjøre på så kort tid – det skjønner vi, sier hun og ler, men ikke mindre tvilende til at de får det til. Vikingskipet har vært med i planleggingen lenge.

– Hvor mange påmeldte har dere så langt?

– Nå er det noen hundre, men vi ønsker jo langt flere. Selv er jeg en sånn som melder meg på i bilen på vei til et møte. Men jeg håper folk skjønner at det er kjekt for planleggingen å få påmeldinger nå, sier Mella.

Vil ikke markedsføre talere

– Hvem skal tale?

– Det kommer et program, hvor det kan hende at navnene blir oppført. Det er ikke sånn at vi holder det hemmelig, men nå går det så fort og lista er ikke 100 prosent spikra.

– Dessuten har det med visjonen til Onething å gjøre, dette ene fokuset på Jesus. Vi ønsker ikke å markedsføre oss så sterkt gjennom navnene på talerne, men jeg kan si at det er fine forkynnere fra inn- og utland

I fjor ble «Onething Live» arrangert, med direktesendte taler med forkynnere innenfor segmentet til konferansen. Der var predikantene Alv Magnus, Lizz Wright og Rhonda Mathisen blant navnene på talerlista.

I løpet av palmehelgas 48 timer blir det sammenhengende lovsang og bønn i Vikingskipet, og fire store møter.

Tror på vekkelse i Norge

For litt siden var Mella på tur med europeiske venner og opplevde at Gud «tok tak i hjertet» hennes.

– Vi kjente alle sånn nød for Norge, som tok tak i oss. Vi lever i en tid hvor det trenger å skje noe i Norge, og vi ble hyllet inn i en visshet om at Gud vil gjøre noe her.

– Dere skriver på nettsidene at Onething tror på en vekkelse i Norge og Europa. I hvilken grad har konferansen fokus på å misjonere?

– Jeg tror jo ikke at dette med Vikingskipet er tilfeldig, det handler om vår historie. Vikingene var brutale, ødela og myrda – men de reiste til nasjoner, og var modige og djerve. Den dimensjonen tror jeg sier noe om vår nordiske identitet.

– Dessuten har Norge vært ett av verdens mest misjonerende land. Det har vært mange profetiske ord over Norge om å være katalysator for en bevegelse også i tiden som kommer, sier Mella.

Dette håper Onething å være med på, forteller hun.

– Vi tror det er sant, men at noe må skje i oss for at det skal skje. Vi tror Gud vil komme og møte oss.

– Forventning til at Gud møter oss

Linn-Cathrine Berg er leder i Encounter Festival, en av samarbeidspartnerne til konferansen.

– Vår forventning er først glede over å kunne komme sammen for å tilbe og prise Gud – men vi har også forventning til at Gud vil komme og møte oss, vise sin kjærlighet og skape enhet mellom brødre og søstre for tiden som kommer, sier Berg.

– Vi vet at gjengen i OneThing Europe er helhjertet i det de gjør, og vi støtter viktigheten av å samles innfor Gud i lys av tiden vi lever i. Med uro i verden har vi behov for å minnes hva Guds Ord sier om vår rolle som troende i verden, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion