Religion

Jehovas Vitner-forsamling utsatt for hærverk på Holocaustdagen

HATKRIMINALITET: – Dette er et religiøst bygg, og det er grunn til å se alvorlig på saken, sier etterforskningsleder Roald Raunholm, som har valgt å behandle saken som hatkriminalitet.

«Jøder» og «Satan» stod det tagget med hvite blokkbokstaver på forsamlingshuset til Jehovas Vitner på Stord på torsdag.

– Dette er et religiøst bygg, og det er grunn til å se alvorlig på saken. Det er en hensikt bak dette, seier etterforskningsleder Roald Raunholm på Stord politistasjon til NRK. De har valgt å karakterisere saken som hatkriminalitet.

Tilgrisingen av forsamlingshuset fant sted på Den internasjonale Holocaustdagen, som er en årlig internasjonal minnedag over de tyske nazistenes folkemord på jøder og andre minoriteter før og under andre verdenskrig.

Jehovas vitner er blant gruppene som ble forfulgt av nazistene fordi de ikke ville anerkjenne den nasjonalsosialistiske staten. I alt døde mellom 2500 og 5000 vitner i konsentrasjonsleirene, ifølge statskanalen.

Det var avisen Sunnhordaland som først omtalte saken.

Kontaktperson for menigheten, John Christian Fagerland, sier at han ikke kjenner til hva som er bakgrunnen for hærverket.

– Men vi var i konsentrasjonsleir med jødene under 2. verdenskrig, og mange ble drept. Vi har et åpent forhold til alle folk, sier han til NRK.

Den internasjonale Holocaustdagen ble opprettet av FNs sikkerhetsråd i 2005 og blir markert 27. januar hvert år.


Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion