Religion

TV-profil mener Pride-gjester ble nektet overnatting på kristent leirsted – møter motstand

DISKRIMINERING: TV-profil Gisle A. Gjevesdal Agledahl vurderer å anmelde leirsted etter han i sommer fikk nei til å leie leiligheter og rom i forbindelse med Pride. – Vi nekter ikke homofile overnatting, svarer daglig leder.

– Dessverre er diskriminering ofte vanskelig å bevise. Som her, hvor forklaringene stadig endrer seg og de unngår å kommentere kjernen i saken. Om de mener dette var en misforståelse kunne de bare sagt at skeive var velkomne, så var vi ferdig med den saken, sier Gisle A. Gjevestad Agledahl til programmet God kveld Norge på TV 2.

TV-profilen sto i sommer i bresjen for Vest-Telemarks første Pride-markering i Fyresdal, og ønsket i den anledning i booke rom og leiligheter til flere gjester på Fyresdal Kurs og Leirsted.

Leirstedet eies av 23 pinsemenigheter i Telemark, og har blant annet 220 senger, 36 rom og 10 leiligheter til disposisjon.

Da Agldahl først henvende seg til leirstedet, nevnte han ikke at det var Pride han skulle arrangere. Samme dag fikk han bekreftet av daglig leder ved leirstedet, Jostein Waskaas, at de hadde ledig kapasitet. Waskaas spurte også hvilket type arrangement det var snakk om.

«Så flott! Vi planlegger å arrangere Pride i bygda, med konsert nede ved Næringshagen», svarte Agledahl.

Men da ble svaret et annet.

«Takk for din forespørsel. Fyresdal Kurs og Leirsted er et leirsted med en tydelig famileprofil med totalforbud mot bruk av alkohol. Vi tror at den type arrangement som du beskriver lett kan føre til type festing som ikke passer inn med denne profilen. Vi takker derfor nei til din forespørsel», skrev Waskaas, ifølge mailutvekslingen som TV 2 har lagt ut skjermbilder av.

Vurderer anmeldelse

Da han siden ringte leirstedet fikk han beskjed om at de holdt stengt den aktuelle helgen, hevder han.

TV-profilen opplyser til TV 2 at han har vært i kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet og vurderer å anmelde saken.

Daglig leder på leirstedet, Jostein Waskaas, avviser at de diskriminerer Pride-gjester.

– Vi nekter ikke homofile overnatting, men vi har nektet å være et hotell for en konsert i Bryggeparken. Vår erfaring er at alle konserter i Fyresdalen har vært tydelig preget av alkohol. Vi har ikke kapasitet til å risikere å ha mange fulle ungdommer på stedet. Det finnes ikke lensmannskontor i Fyresdalen. Får vi problemer, må vi takle det selv, sier han til Vårt Land, som forklarer at Bryggeparken ligger i Næringsparken.

Konsertstedet anslår han å ligge 50 meter unna leirstedet. Ifølge Waskaas har de også tidligere sagt nei til å huse arrangører og gjester av konserter med samme begrunnelse.

Sier ikke nei til homofile

– Så dere sier ikke prinsipielt nei til gjester som skal delta på Pride?

– Nei, kjære deg. Det er mange gjester hos oss som sikkert er homofile og lesbiske. Vi sier ikke nei til dem og har ikke noe imot dem. Vi diskriminerer ikke mennesker.

Ifølge Waskaas ga han i sommer tilbud om overnatting til enkelte andre Pride-gjester, men ifølge ham valgte de ikke å benytte seg av dette.

– Hvorfor fikk ikke Agledahl samme tilbud?

– Jeg forstod at han ville leie hotellrom.

– Stemmer det at han fikk beskjed om at dere skulle holde stengt den aktuelle helgen, og holdt dere stengt?

Vi hadde stengt den helgen, men leiligheter var tilgjengelig.

At Waskaas avviser at de er imot Pride og homofile, kommenterer Agledahl slik:

– Ingenting er bedre enn om dette var en misforståelse. De gangene vi var i kontakt i sommer fantes det ikke vilje til å la gjester som skulle på Pride få overnatte, og det endte med at lokale i Fyresdal måtte åpne hjemmene sine for tilreisende. Så det ble Pride likevel, med nesten like mange deltakere som det bor i bygda, sier TV-profilen til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion