Religion

Filadelfia Kristiansand står i en krevende situasjon. Nå samles de til bønnemøter

FILADELFIA: Filadelfia Kristiansand har slenge slitt med å få økonomien i konferansesenteret Q42 til å gå rundt og varslet i forrige uke en mulig konkurs. Denne uka inviterer de menigheten til bønnemøter. – Mange kjenner på alvoret i situasjonen vi befinner oss i, sier pressekontakt i menigheten.

Den siste tiden har det blitt klart at en av landets største pinsemenigheter står overfor en krevende situasjon. I desember ble det kjent at pastorene Jan Kjosavik og Thor-Harald Evenstad trekker seg fra menighetens øverste organ, eldsterådet, og sistnevnte også fra rollen som pastor.

Økonomien har også vært krevende for Filadelfia Kristiansand.

Menigheten har i lang tid slitt med å få til en bærekraftig forretningsdrift – og dermed betjening av gjelden i konferansesenteret Q42. Q42 ligger i Kristiansand sentrum. Forhandlingene med kreditorene rett før jul førte ikke til noen løsning. Forrige uke gikk de så langt som å varsle en mulig konkurs.

Onsdag denne uka har de invitert menigheten til «Bønnemøte i fire puljer».

– Mange kjenner på alvoret

Pressekontakt i Filadelfia Kristiansand, Lasse Rosten, forklarer at disse bønnemøtene er menighetens første arrangementer siden de nye koronarestriksjonene ble innført 13. desember.

Onsdagsbønnemøtene i Filadelfia Kristiansand er en del av det vanlige møteprogrammet menigheten har gjennom uka. Rosten forklarer dermed at det ikke er noe ekstraordinært ved å invitere til bønnemøter nå, men at det heller er et forsøk på å ta hverdagen så smått tilbake.

Likevel mener han det er naturlig å be for situasjonen menigheten befinner seg i, da dette er en naturlig del virkeligheten og hverdagen.

– Mange kjenner på alvoret i situasjonen vi befinner oss i. Da kan det være godt å møtes til bønn og fellesskap for å treffes og snakke sammen, sier Rosten.

– Viktig å samles i bønn

– Det er viktig av flere årsaker. I en krevende fase er det viktig å samles og be sammen.

Det sier mangeårig medlem i menigheten, Frank-Werner Unsgaard til Vårt Land om bønnemøtene menigheten inviterer til. Han skal selv delta på ett av onsdagens møter og mener det er viktig for menigheten å komme sammen i en vanskelig tid.

– Det er viktig at dette ikke bare snakkes om i avisene. Det er ikke noe fjernt for oss, det er nært, sier han.

Unsgaard trekker frem at menigheten har stått samlet gjennom hele prosessen og at det i stor grad har vært enstemmige vedtak og støtte om ledelsen.

– Vi ønsker å komme best mulig ut av dette sammen, sier han.

---

Filadelfia Kristiansand

  • Norges nest største pinsemenighet, ifølge Wikipedia. De hadde 1780 tilskuddstellende medlemmer i 2020.
  • Pinsekirke og generasjonsmenighet som holder gudstjenester i bygget Q42 i Kvadraturen i Kristiansand.
  • Selskapet Filadelfia Kristiansand AS er eid av menigheten, og aksjeselskapet eier igjen en rekke datterselskaper, blant annet Kristiansand Kongressenter AS, som driver med utleie av konferanselokaler i bygget Q42.
  • I desember ble det kjent at pastorene Jan Kjosavik og Thor-Harald Evenstad trekker seg fra menighetens øverste organ, eldsterådet, og sistnevnte også fra rollen som pastor.

---


Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion