Religion

Filadelfia Kristiansand med skisse til finansløsning

Økonomi: Filadelfia konsernet sier de har funnet en løsning for å betale kreditorene. Mens løsningen avventer godkjenning, begynner permitteringer av ansatte i konsernet.

Pinsemenigheten i Kristiansand skriver i en pressemelding torsdag at det nå foreligger en skisse til økonomisk løsning, som gir konsernet driftsgrunnlag videre i 2022.

De presiserer i meldingen at skissen må godkjennes av alle parter, noe som mest sannsynlig vil skje på nyåret.

Menighetens konsern har hatt økonomiske problemer, særlig siden storstua Q42 stod klar i 2016. Frem til 31. desember i år har konsernet hatt en spesialavtale med sine finanskreditorer.

Vårt Land har tidligere skrevet om den krevende situasjonen for pinsemenigheten etter at to av pastorene gikk ut av eldsterådet tidligere denne måneden. Én av dem sa også opp rollen i pastorteamet.

Til Vårt Land fortalte da pastor Jan Kjosavik at grunnen til at han fratrer rollen i eldsterådet ikke handler om Filadelfia Kristiansands krevende økonomiske situasjon, som forverret seg i november.

Begynner permitteringer

I den nye pressemeldingen skrives det at begrensningene som har kommet som følge av covid-19 fortsatt utgjør en utfordring for både menigheten og Kristiansand Kongressenter. Av den grunn, har de besluttet å permittere flere i konsernet «for å redusere kostnader så mye som mulig i ukene som kommer».

Selskapet Filadelfia Kristiansand AS er eid av pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand. AS-et eier igjen en rekke datterselskaper, blant annet Kristiansand Kongressenter AS som driver med utleie av konferanselokaler i bygget Q42.

Gjelden til «konsernet» Filadelfia Kristiansand er stor. I 2019 var gjelden totalt 215 millioner kroner. Konsernets regnskap for 2020 er ennå ikke tilgjengelig i Brønnøysundregistrene, men det er regnskapet for holdingselskapet Filadelfia Kristiansand AS og alle underselskapene.

---

Filadelfia Kristiansand

  • Norges nest største pinsemenighet, ifølge Wikipedia, med 1780 tilskuddstellende medlemmer i 2020.
  • Pinsekirke og generasjonsmenighet som holder gudstjenester i bygget Q42 i Kvadraturen i Kristiansand.
  • Selskapet Filadelfia Kristiansand AS er eid av menigheten, og aksjeselskapet eier igjen en rekke datterselskaper, blant annet Kristiansand Kongressenter AS, som driver med utleie av konferanselokaler i bygget Q42.

---

162 millioner av gjelden i 2020 ligger i Krikon Eiendom AS mens 31 millioner er i Filadelfia Kristiansand AS. Billy Robert Øksendal er styreleder i Filadelfia Kristiansand AS og daglig leder i Krikon Eiendom AS.

Øksendal har torsdag ingen mulighet til å kommentere skissen, til Vårt Land.

Saken oppdateres.

Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion