Religion

Må be om dispensasjon for å få lyse opp korset

KORSBRÅK: Etter striden om det opplyste korset på Skauen kirke i Skien ber nå kommunen menigheten om å søke om dispensasjon dersom lyset i korset skal godkjennes.

Korsstriden oppsto da nybygde Skauen kirke etter innvielsen i august skrudde på lyset i korset øverst på kirketårnet sitt.

Dette klagde noen naboer på, og lysstyrken er siden blitt nedjustert tre ganger uten at dette var tilstrekkelig for den ene naboen som har sendt inn en skriftlig klage til kommunen.

– Det lysende korset er sjenerende fordi vi lever i et boligområde med et mangfold av livssyn. Og det virker provoserende fordi det er dominerende og lyser opp 24 timer i døgnet, uttaler klageren til Telemarksavisa som var først med å omtale saken.

Lysreklame

Byggesaksenheten i Skien kommune opplyste onsdag til menighetens arkitekt at «korset må kunne oppfattes som en form for lysreklame».

Enheten henviser til Plan- og bygningsloven og kommuneplanens arealdel der det står at «Lysreklame ikke [må] oppføres, med unntak av i områder regulert til forretninger, og ellers i områder som kommunen har bestemt.»

«Lysreklame som er til sjenanse for boliger tillates ikke», står det videre.

«Estetisk utforming»

Paragrafen for formingskriterier gjengis også. Der står det at «Skilt- og reklameinnretninger skal ha en god estetisk utforming» og ikke virke «skjemmende eller sjenerende i seg selv eller i forhold til omgivelsene».

Et annet punkt sier at lysreklame skal ha «moderat størrelse, utforming og farge» og at innretningen må harmonere med det omkringliggende bygningsmiljøet.

Må søke

Byggesaksenheten anser plasseringen av korset på Skauen kirke som avklart i den fra før godkjente byggesaken, men konkluderer med at belysningen av korset «må omsøkes som en søknad om dispensasjon fra Kommunedelplanens arealdel.»

En slik søknad må eventuelt være innsendt før utgangen av året.

Fred Arve Fahre som er prest i DELK Telemark (Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn), opplyser til Kristelig Pressekontor at de vil ta seg noe betenkningstid før de avgjør om de skal sende dispensasjonssøknad

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion