Religion

Avskjedsgudstjeneste for biskop Atle Sommerfeldt

BORG BISPEDØMME: I ti år har Atle Sommerfeldt vært biskop i Borg bispedømme. Søndag holder han sin aller siste gudstjeneste. Følg den direkte her.

Søndag 28. november klokken 11.00 holder Borg-biskop Atle Sommerfeldt sin siste gudstjeneste i Fredrikstad domkirke, før han går av med pensjon førstkommende onsdag.

Følg hans avskjedsgudstjeneste direkte i videoen under:

Ikke utslitt

I et avskjedsintervju med Vårt Land forteller den avtroppende biskopen at det er et element av tap i det å slutte om biskop. 70-åringen føler seg på ingen måte utslitt.

– Jeg har levd med en 24/7-jobb i nesten 30 år. Livsstilen min er jo i ferd med å endres. Men jeg lærte av Gunnar Stålsett at man må betrakte å bli pensjonist som å begynne i en ny jobb, sier han blant annet.

Inspirerer flere

På vei ut av embetet, har Vårt Land bedt tre personer beskrive avtrykket Atle Sommerfeldt etterlater seg, og hva møtene med biskopen har betydd for lokalsamfunnet – og dem personlig.

– Hans ord kommer til å virke i kirken lenge etter at han går av. Vi vil være idiotiske om vi ikke benytter oss av den erfaringen og visdommen Atle har vist oss, sier leder for menighetsrådet i Østre Fredrikstad, artisten Marianne Antonsen.

Sokneprest Dag-Kjetil Hartberg i Drøbak og Frogn menighet er en av dem som lar seg inspirere av Sommerfeldt. Han vil heller ha en biskop som provoserer iblant, enn en som ingen bryr seg om.

– Jeg inspireres av Sommerfeldts tanker samfunnsansvaret vårt, og setter utelukkende pris på at han stikker hodet frem av og til. Jeg opplever ham som en spennende biskop å jobbe under, nettopp på grunn av det.

Arvtaker

Jakten på Atle Sommerfeldts arvtaker er i gang. 68 forslag har blitt til fem reelle kandidater.


Les mer om mer disse temaene:

Elisabeth Bergskaug

Elisabeth Bergskaug

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion