Religion

Paret inngikk forlik med Evangeliehuset Egersund. Nå starter de ny pinsemenighet

KIRKEPLANTING: Arna og Per Bjarne Audenby åpner dørene til Filadelfia Egersund. Etter en konflikt som endte i forlik med Evangeliehuset Egersund, parets tidligere arbeidsgiver, ser de frem til å ta noen «skritt på vannet».

Den 28. november starter en tredje pinsemenighet i Egersund. Arna og Per Bjarne Audenby åpner dørene til Rundevoll skole utenfor Egersund, lokalet som skal huse Filadelfia Egersund.

Dette deler Arne og Per Bjarne Audenby på Facebook. Det var Dagen som først omtalte nyheten.

Da er det en stor glede for oss, Arna og Per Bjarne, å fortelle at vi tar initiativ til å starte en ny kirke -...

Posted by Arna Audenby on Monday, November 8, 2021

Arna og Per Bjarne Audenby har tidligere vært pastorer i Evangeliehuset Egersund, men etter lang tids konflikt ble det klart at menigheten ikke hadde tillit til tre av styremedlemmene. Etterhvert valgte Audenby-paret å gå til sak mot Evangeliehuset. De sa de kjente seg presset ut av stillingene sine.

Saken og forliket har tidligere blitt omtalt i Vårt Land.

Egersund Arena

Nå starter Arna og Per Bjarne Audenby ny menighet.

– Vi har en opplevelse av et personlig kall til å bygge Guds rike. Dette kallet har vi både stått i og båret med oss gjennom mange år.

Audenby forteller at tillit til Gud er en av grunnene til at de velger å starte ny menighet.

– Vi tar noen skritt på vannet og gjøre oss avhengige av Guds hjelp og velsignelse. Uten troen og forventningen om Hans velsignelse ville vi aldri våget å gjøre dette, og de dørene som trengs å åpnes vil åpnes.

Heier på Filadelfia Egersund

Rebecca Andreassen, pastor i Hillsong Egersund, sier de på generelt grunnlag heier på nyplanting av menigheter i byen med rundt 11.000 innbyggere og nå tre pinsemenigheter.

– Vi kjenner jo ikke så godt til Filadelfia Egersund enda, men det unike med Egersund er nettopp de ulike uttrykkene menighetene har, sier Andreassen.

Hun beskriver byen som et sted med mangfold av folk, og dermed et mangfold av kirker.

– Samarbeidet mellom kirkene i byen er raust. Til syvende og sist har vi alle et mål om å nå ut til mennesker med evangeliet, sier Andreassen.

Rebecca Andreassen i Hillsong Egersund ønsker Filadelfia Egersund velkommen.


Les mer om mer disse temaene:

Sigrid Elise Perstølen

Sigrid Elise Perstølen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion