Religion

Pinsebevegelsens teologi-gruppe bestod nesten bare av menn. Nå er det kjønnsbalanse

TEOLOGI: Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe har gått fra én til sju kvinner. Nå skal de arbeide med bevegelsens trosgrunnlag.

– Min styrke er at jeg forstår ungdomskulturen. Og jeg er kvinne.

Det sier Sara Louise Igelkjøn Emmerhoff. Hun er et av de nyeste medlemmene av Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe.

Gruppen jobber med teologiske og etiske spørsmål i Pinsebevegelsen, og har en rådgivende og veiledende funksjon overfor enkeltmenigheter.

Den forrige sammensettingen bestod av ni menn og én kvinne. Under Pinsebevegelsens Samtaleforum i oktober, som er bevegelsens formelle forum for drøftelser og valg, ble en rekke nye medlemmer presentert. Den nye gruppen består nå av åtte menn og sju kvinner.

De nye medlemmene ble foreslått av en valg- og forslagskomité som har jobbet målrettet for å få inn flere kvinner.

– Vi har endelig fått en kjønnsbalanse, og det har vi jobbet utrolig hardt for, sa Rebekka Svardal Lund, leder for valgkomiteen, under Samtaleforum.

Dette ifølge avisen Dagen, som omtalte saken først.

Styrke med mangfold

– Det er selvsagt veldig hyggelig å bli spurt, men jeg visste ikke helt hva det gikk i. Jeg kommer til å bruke litt tid på å sette meg inn hvordan gruppen jobber, sier Emmerhoff til Vårt Land.

Emmerhoff forteller at mange i gruppen har lang fartstid, og gleder seg til å lære av erfaringen deres.

NYTT MEDLEM: Sara-Louise Emmerhoff er et av de nyeste medlemmene av Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe.

– Men jeg mener det er en styrke å ha et mangfold i en slik gruppe. Vi er i kontakt med forskjellige grupper, og ser verden på ulike måter, sier Emmerhoff, som til daglig jobber i Laget NKSS (Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag) i region Vest.

– Jobben min gjør at jeg bruker mye tid på å snakke med helt vanlig ungdom. Det er viktig at vi vet hva de lurer på, og jeg tror det er viktig å ha med i refleksjonsgruppen, sier Emmerhoff.

Bredere representasjon

Leder for den teologiske refleksjonsgruppen er Øyvind Gaarder Andersen, som også er førstelektor ved Høyskolen for ledelse og teologi.

– Vi har nå fått en mye bredere representasjon i teologisk refleksjonsgruppe, både i form av alder, kjønn og geografi. Dette er veldig positivt. Vi har tidligere prøvd å få flere kvinner med, men det har vært en utfordring. Derfor er det veldig bra at valg- og forslagskomitéen har lykkes med dette, sier han.

Øyvind Gaarder Andersen er leder for Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe.

Gaarder Andersen forteller at de vil fordele tema på ulike arbeidsgrupper innen refleksjonsgruppen, for på den måten å arbeide mer effektivt.

– Vi er i en overgangsfase hvor målet er å gjøre ferdig prosjekter som teologisk refleksjonsgruppe allerede jobber med.

Dette gjelder en nesten ferdig predikanthåndbok, med retningslinjer for kirkelige handlinger som vielser, begravelser, dåp og nattverd. Et forslag til utdyping av Pinsebevegelsens trosgrunnlag er også underveis.

– Punktene i trosgrunnlaget er kortfattede, og vi ser behov for å utdype dem, sier Gaarder Andersen.

Å tolke trosgrunnlaget

Arbeidet med trosgrunnlaget ser Emmerhoff frem til å ta fatt på.

Ingvild Estdahl og , er noen av de nyeste medlemmene i teologisk refleksjonsgruppe i Pinsebevegelsen.
– Jeg ser frem til å være med i gruppen, men vi har ikke kommet i gang enda, sier Estdahl som jobber i Hillsong Norge, studerer teologi og ledelse i tillegg til å være utdannet petroliumsingeniør.

– Trosgrunnlaget må tolkes etter den tiden vi lever i. Hvordan ser det ut å tro i 2021, spør Emmerhoff.

– Og hvordan møter man de store spørsmålene?

– Vi må lytte til Gud, gå til Bibelen og få perspektiver derfra. Også finnes det veldig mye annen litteratur som kan hjelpe oss med å forstå. Jeg reflekterer også godt med andre, og ved å snakke med de som har gått lengre enn meg, sier Emmerhoff.

Den teologiske refleksjonsgruppen møtes først i februar, under Pinsebevegelsens lederkonferanse, LED 22.

---

Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe

  • Ble opprettet i 2013 for å jobbe med teologiske og etiske spørsmål. Refleksjonsgruppen skal jobbe fritt og legge frem redegjørelser/drøftelser som belyser forskjellige teologiske synspunkter.
  • Den nye gruppen består av følgende personer: Øyvind Gaarder Andersen (leder), Filadelfiakirken Oslo og Høyskolen for Ledelse og Teologi. Terje Berg, Salem Halden. Arne Øystein Rambekk, Evangeliehuset i Porsgrunn. Pål Helmersen, Familiekirken i Mandal. Grete Andersen, Filadelfia Lyngdal. Maria Angelsen, Klippen Jørpeland. Geirr Standal, Sion Mosterhamn. Frode Austigard, Salem Lørenskog. Kjetil Holen, Betel Mosjøen. Sara Louise I. Emmerhoff, Salt Bergen. Bjørg Marie Vrabel, Filadelfia Lyngdal. Elisabeth F. Giske, Salt Bergen. Ingvild Estdahl, Hillsong Stavanger. Katrine Skjong, Familiekirka Bodø. Stian Eriksen, Hillsong Stavanger.
  • Pinsebevegelsen i Norge består av mer enn 340 lokale kirker over hele landet. Den teologiske refleksjonsgruppen har en rådgivende og veiledende funksjon overfor enkeltmenigheter.
  • Kilde: Pinsebevegelsen.no/Dagen

---



Sigrid Elise Perstølen

Sigrid Elise Perstølen

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion