Religion

Åtte bibelskoler må betale tilbake tilskudd. Se listen her

BIBELSKOLER: Utdanningsdirektoratet opplyser at åtte bibelskoler har betalt tilbake deler av den offentlige støtten sin.

Tidligere denne uken omtalte Dagen og Vårt Land situasjonen til Acta Bibelskole, som hadde levert en for høy elevtallsprognose for skoleåret og dermed måtte betale tilbake over 500.000 kroner til Utdanningsdirektoratet.

For mens bibelskolen hadde anslått at den dette skoleåret skulle ha 40 elever, har skolen kun 24 elever. Det gjør at noe av støtten fra direktoratet måtte betales tilbake.

Legger skyld på pandemien

Rektor ved Acta bibelskole, Thomas Wilhelmsen, sa til Dagen at han mener pandemien må ta deler av skylden for lavt elevtall.

– Vi rekrutterer våre elever på arrangement som Impuls, gudstjenester og reiser til ulike menigheter. Når dette har vært nedstengt i to år, gjør det noe med elevtallet, sa Wilhelmsen til Dagen.

I den samme saken kom det fram at også en rekke andre bibelskoler har måttet betale tilbake deler av tilskuddet sitt fra direktoratet.

Vårt Land har bedt om en oversikt over hvilke skoler og hvor store summer det er snakk om.

Kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsdirektoratet, Doris Almeland, skriver i en e-post til Vårt Land at det er åtte bibelskoler som har måttet tilbakebetale deler av støtten på grunn av for høy elevprognose.

Her er listen:

SkoleSum å betale tilbake på grunn av for høy prognose
Bibelskolen Substans313 200
Impact School of revival88 740
Tønsberg Bibelskole243 600
Acta-Imi556 800
Josef Akademi208 800
Bibelskolen Oslo Kristne Senter348 000
Bibelskolen Fjellhaug267 720
Bergen Bibelskole8 700

Almeland understreker at alle skolene har betalt summene tilbake. Hun opplyser samtidig at det ikke er noen kristne grunnskoler som har fått tilbakebetalingskrav høsten 2021.

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion