Religion

Nå skal Oslos egne dialoggruppe for tros- og livssynssamfunn etableres

TRO: 40 tros- og livssynssamfunn er med når STL Oslo stiftes, skriver Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i en pressemelding.

Oslo får sin egen dialoggruppe for tro- og livssyn, skriver Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i en pressemelding.

Dialoggruppen, også kjent som STL Oslo, opprettes etter anbefaling fra Oslos egne tros- og livssynsutvalg, som ble satt ned i 2019. Utvalget skulle blant annet «gjennomgå dagens tros- og livssynspolitikk, og gi anbefalinger for fremtidens politikk på feltet». En av anbefalingene var en slik dialoggruppe, noe som var bakgrunnen for at STL satte i gang arbeidet med å etablere et eget STL Oslo.

Torsdag denne uken er det stiftelsesmøte, og STL opplyser at det er 37 trossamfunn og tre livssynssamfunn som er påmeldt oppstartsmøtet.

– Dette er en organisasjon som er ønsket av både kommunen og tros- og livssynssamfunnene selv. Gjennom STL Oslo vil de ulike menighetene og livssynssamfunnene bli bedre kjent med hverandre. Det vil gjøre dem bedre rustet til å løse felles utfordringer, og det vil bli lettere å bistå kommunen med å realisere visjonen om det livssynsåpne samfunnet i Oslo, sier generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys i meldingen.

Stiftelsen finner sted i Oslo rådhus og både ordfører Marianne Borgen og byråd Omar Samy Gamal gjester stiftelsesmøtet. I september ble det klart at Oslo kommune har satt av en million kroner til arbeidet med STL Oslo.

– Nå har vi en aktør som vi kan ha dialog med om utfordringer og løsninger på hvordan vi kan gjøre Oslo til en mer livssynsåpen by. Dette kan skape en varme og toleranse som byen vår trenger, sa byråd Omar Samy Gamal til Vårt Land i september.Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion