Religion

Svensk kirkepolitiker kunne ikke evangelistene

SVERIGE: Da en TV-kanal testet kristendomskunnskapene til nyvalgte svenske kirkepolitikere, gikk det «så som så» for flere.

Én av dem som ble testet av den svenske TV-kanalen TV4, var Edvina Palmcrant i Sveriges Sosialdemokratiske Ungdomsforbund (SSU) – ungdomsorganisasjonen til Arbeiderpartiets søsterparti i nabolandet.

I innslaget blir hun stilt en rekke spørsmål om kristendom. Særlig vakte det oppsikt at hun ikke kunne ramse opp de fire evangelistene i Den nye testamentet.

Nå er Palmcrantz valgt inn til det svenske Kirkemøtet, ifølge svenske Dagen.

Kirkevalget i Sverige ble avholdt i september, men først i helgen var alle stemmene kontrolltalte.

– Utløste en viktig debatt

TV4s innslag viste at flere nyvalgte kirkepolitikere slet med manglende kristendomskunnskaper. Det var likevel Palmcrantz’ opptreden som ble lagt mest merke til.

Selv tar hun innslaget med stor ro:

– Jeg opplevde debattklimaet i denne kirkevalgkampen som hardere enn ved tidligere kirkevalg, og at dette ble tydelig etter at innslaget jeg deltok i hadde blitt sendt. Samtidig tror jeg også at mine kunnskapshull utløste en ganske viktig debatt om kirkens betydning i samfunnet, sier Palmcrantz, og legger til at ingenting er så galt at det ikke er godt for noe:

– Nå kommer jeg aldri til å glemme hvem de fire evangelistene er, sier Palmcrantz.

De fire evangelistene er selvfølgelig Matteus, Markus, Lukas og Johannes.

Ønsker å styrke de unges innflytelse

Plamcrantz’ fanesak er å styrke stemmene til unge mennesker i Svenska kyrkan. Der vil hun også jobbe med å løfte klimasaken.

Under valgkampen aksjonerte hun på sosiale medier med slagordet «Jesus was sosse». (Sosse er slangord for sosialdemokrat på svensk).

– Selvfølgelig forstår jeg at Jesus ikke jobbet på en arena som er politisk anvendelig, men jeg er helt overbevist om at Jesus ønsket å se en kirke som eksisterer for den lille mannen, og som ikke skiller mellom mennesker. Der har vår gruppe mye til felles med ham, mener Palmcrantz.

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion