Religion

Sogneprest i Kongsberg: Vi er klare for jobben som nå må gjøres

DRAPENE I KONGSBERG: Den lokale kirken vil være åpen torsdag.

Fem personer er bekreftet døde og to er skadde etter en hendelse med pil og bue på Kongsberg. Torsdag morgen bekrefter politiet at den siktede også brukte andre våpen. Det er ikke opplyst hvilke andre våpen det er snakk om.

Politiet mener situasjonen er avklart, og at gjerningsmannen handlet alene.

– Vi kan dessverre bekrefte at det er flere skadde og omkomne etter hendelsen. De skadde er kjørt til sykehus, sier Øyvind Aas, politisjef i Drammen.

Forbønn

Olav Fykse Tveit, den øverste lederen i Den norske kirke, skriver på Facebook onsdag kveld at han er i bønn for Kongsberg.

– Forferdelege hendingar på Kongsberg i kveld. Vi er sjokkerte over det vi høyrer om desse ugjerningane mot andre menneske. Medan vi avventar meir informasjon om kva som har skjedd, går våre tankar til alle som er ramma av dette. Vi ber for dei og alle pårørande, og for alle i Kongsberg som er i sjokk, skriver Fykse Tveit.

Olav Fykse Tveit

Kirken i kriseteam

Sogneprest i Den norske kirke i Kongsberg, Reidar Aasbø, bekrefter til både VG og Vårt Land at han er en del av kommunens kriseteam.

– Fra vår side har kirken aktivert våre ansatte og nettverk. Vi er klare til å gjøre den jobben som nå må gjøres for å håndtere pårørende og berørte, sier Aasbø til VG.

Han beskriver hendelsen som «rystende».

– Det er på en måte uvirkelig. Det er rystende. Dette er sånt som man hører om andre plasser. Det er ganske rystende når det skjer sånn i vår egen lille by her.

Aasebø forteller til Vårt Land at kirken i Kongsberg holder åpent fra klokken 9 torsdag morgen. Folk kan komme innom for å prate, tenne lys, be en bønn eller bare være stille.

Vårt Land er kjent med at Den norske kirke i Kongsberg er en del av kommunens kriseteam. De er i gang med på opprette pårørendesenter.

Biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth, opplyser at prester og kirkelige medarbeidere er tilgjengelige for hjelp og støtte for de som er særlig utsatte, skriver han på Facebook onsdag kveld.

Kirken i Kongsberg skriver at gudshuset vil være åpen fra klokken 9 torsdag morgen.

– Kirken er åpen for alle som måtte trenge trøst, stillhet, samtale eller samvær i etterkant av de grusomme hendelsene som har funnet sted i Kongsberg, kvelden den 13. oktober. Alle er velkomne, opplyser de på Facebook.

De har også lagt ut en bønn:

– Våre varmeste tanker går til alle berørte i Kongsberg etter den dypt tragiske hendelsen i kveld. Vi ber, heter det på Facebook-siden til Tunsberg bispedømme.

Én person

– Mannen som har utført handlingen, er pågrepet av politiet, og det foregår ikke aktivt søk etter flere personer. Ut fra de opplysningene vi har, er det én person som sto bak dette, sier Øyvind Aas, politisjef i Drammen.

Politiet bekreftet at de anså situasjonen for å være under kontroll.

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion