Religion

Truls Åkerlund gir seg som pastor

SALT SKIEN: I 2017 startet Gro og Truls Åkerlund pinsemenigheten Salt Skien. Nå tar de et skritt tilbake og gir stafettpinnen videre grunnet helsesituasjon.

– Vi er glade for alt vi har kunnet hente fra Salt som kirkeplantingsbevegelse, og den muligheten vi har fått til å starte noe nytt her i Skien. Det har krevd mye av oss, og Truls sin helsesituasjon gjør at det nå er på tide å gi stafettpinnen videre, sier paret Gro og Truls Åkerlund i en pressemelding.

I 2017 begynte de med oppstartssamlinger i pinsemenigheten Salt Skien, som formelt ble lansert i 2020. Selv om de gir seg som pastorer, vil Truls Åkerlund fortsette som forkynner i Salt.

Frank Nyfelt overtar

Det er Frank Nyfelt som tar over roret som pastor i menigheten.

Nyfelt har ti års erfaring som leder for Pinsevennenes barne- og ungdomsutvalg (PBU), og har fulgt Salt tett i mange år, som en del av Bykirken i Tønsberg.

– Det er lagt ned et imponerende grunnarbeid i plantingen av Salt Skien. Jeg er motivert for å fortsette å bygge en kirke som strekker seg ut til byen. Jeg ser frem til å gå sammen med Truls og Gro og overta rollen som pastor for Salt Skien, sier Frank Nyfelt.

Frank Nyfelt

---

Truls Åkerlund

  • Pinsevenn, teolog og forfatter. Til nå pastor i menigheten Salt Skien
  • Førsteamanuensis ved Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT)
  • Har doktorgrad i organisasjonsledelse fra Regent University, USA
  • Har skrevet bøkene Gud i kirkeasyl (2007), Feil fortelling fortalt (2013) og Men vi var ikke hjemme (2021)

---

Roser innsatsen

Salt ble grunnlagt i Bergen i 2004, men har i dag etablert forsamlinger på seks ulike steder i Norge. Øystein Gjerme, hovedpastor og grunnlegger av Salt, roser Åkerlund for den innsatsen de har gjort, helt ifra starten da Salt og Åkerlund begynte samtalene om en menighet i Skien.

– Truls har en fantastisk gave til å forkynne, og det hjertet han og Gro har for byen sin gjør at menigheten har vokst frem. Vi er takknemlige for at de fortsetter i Salt, nå i en ny rolle. Frank kommer inn med en rik erfaring fra både arbeidsliv og frivillighet og vi gleder oss til fortsettelsen for Salt Skien.

Øystein Gjerme, Led 2020


Cathrine Northug

Cathrine Northug

Cathrine Northug er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion