Religion

Krav om bønn med håndspåleggelse fra pastor utsatte henrettelse

USA: Onsdag skulle en dødsdømt i Texas henrettes. Det ble utsatt, fordi USAs høyesterett skal vurdere den dømtes trosfrihet.

John Henry Ramirez (37) er dømt til døden for et knivdrap han begikk i 2004. Onsdag skulle henrettelsen finne sted, men tre timer etter at den skulle gjennomføres, ble den avbrutt. Den dømte fikk da beskjed om at henrettelsen er satt på vent, skriver Aftenposten.

Hans ønske om å ha en pastor tilstede, med forbønn og håndspåleggelse, skal vurderes av USAs høyesterett på bakgrunn av hans religiøse frihet.

Da han fikk beskjeden, skal Ramirez ha svart: – Takk så mye. Gud velsigne deg.

Flere krav

Dette er ikke første gang henrettelser blir utsatt i Texas, for å vurdere dødsdømtes religionsfrihet. I 2019 fikk ikke staten henrette en dødsdømt, om han ikke fikk ha en buddhistisk, religiøs leder tilstede i rommet.

Ramirez sine krav, krever enda mer, da han ønsker at en pastor ikke bare skal være tilstede, men også at muntlig bønn med og at pastoren ber høyt underveis.

Hans advokat forsvarer kravene med at det handler om å gi trøst og velsignelse i dødsøyeblikket, og med det «en viss verdighet», ifølge nyhetsbyrået AP.

Fengselsvesenet på sin side hevder at håndspåleggelse kan utgjøre en sikkerhetsrisiko og at muntlig bønn kan virke forstyrrende.

Saken skal opp i Høyesterett i høst.



Les mer om mer disse temaene:

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien

Kristin Askjer Lien er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion