Religion

Smitteutbrudd etter bønnemøter i Vennesla vokser i omfang

SMITTEUTBRUDD: Nær 30 personer er smittet med koronaviruset etter bønnemøter i Filadelfia Vennesla forrige uke. Søndag var menigheten vertskap for konferanse med 500 deltakere fra hele Agder.

– Jeg har registrert rundt 30 personer som har meldt at de er smittet, sier pastor Geir Stomnås til Vennesla Tidende, som først omtalte saken.

Dermed har smitteutbruddet vokst kraftig siden tirsdag. Da meldte lokalavisen om åtte smittede knyttet til i Filadelfia Venneslas vanlige bønnemøter uken i forveien.

Alle arrangementer ble avlyst, men søndagen i forveien var menigheten arrangør for konferansen «Reis deg Guds menighet». Den samlet 500 deltakere fra hele Agder.

Pastor på tirsdag: – Ikke bekymret

Tirsdag sa pastor Geir Stomnås til Vennesla Tidende at han «er egentlig ikke bekymret» for at smitteutbruddet vil vokse i omfang etter den store konferansen. Det begrunnet han med lav terskel for testing, og at alle kjente smittede var i karantene.

De 22 som har fått påvist korona siden tirsdag, skal alle være «ektefeller, familier, elever på Kristen videregående skole og andre nærkontakter til de som var på bønnemøtene» i menigheten forrige uke, ifølge pastoren.

– Det er forferdelig kjedelig for dem som har blitt smittet. Jeg føler virkelig med dem, sier han til lokalavisen fredag.

Pastor i Filadelfia Vennesla, Geir Stomnås

Også smittede ved Filadelfias skole

Også ved den Filadelfia-eide skolen Kristen videregående skole Vennesla, som holder til ved menighetens bygg, skal flere være smittet.

Tirsdag ettermiddag var det ifølge Vennesla Tidende seks elever og to ansatte som var smittet ved skolen, etter massetesting på skolen mandag. To av lærerne ved skolen testet positivt i helgen som var.

Nå har skolen innført digital undervisning for elevene ut uken. Den opprinnelige smittekilden på skolen skal ha kommet fra utbruddet i menigheten.

Rektor Øystein Ruud, mener skolen har god kontroll på de isolerte og nærkontaktene, ifølge Vennesla Tidende.

Den siste tiden har det vært flere smittetilfeller i Vennesla kommune. Allerede fra mandag til tirsdag ble rekordhøye 13 nye smittede registrert.

Kommunen har gjennomført massetesting for alle elevene ved de tre videregående skolene i kommunen denne uka.

Les mer om mer disse temaene:

Anne Lise Valdez

Anne Lise Haugland Valdez

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion