Religion

500 mennesker møtte opp på verdikonferanse i Vennesla søndag

UNDER PRESS: – Det er tøft å stå for konservativ teologi i vår tid, mener både unge og eldre deltakere som var på «verdisamling» i Filadelfia Vennesla søndag kveld.

– De er veldig flinke her på konferansen til å sette ord på det vi gjerne vil si til vennene våre. Her får vi kunnskap om vanskelige tema, med støtte i Bibelen. Det liker jeg, sier Adelin Mydland (19).

Sammen med medelever på Bibelskolen i Grimstad var hun på konferansen i Filadelfia Vennesla søndag kveld.

– Vi er enige om at det er mye bra her, men vi savner meninger fra en motpart, og så er det få kvinner og ganske mannsdominert, oppsummerer Rebecca Waldemar (19).

---

«Reis deg Gud menighet»

  • Konferanse som ble arrangert søndag 29.august i Filadelfia Vennesla og samlet 500 deltakere fra hele Agder.
  • Blant bidragsyterne var blant annet Bjarte Ystebø fra Norge IDAG, KrF-politikerne Kjell Ingolf Ropstad og Jorunn Lossius, leder for Kvinner i nettverk, Elin Fagerbakke, samt Espen Ottesen fra NLM.
  • Arrangør var den lokale menigheten Filadelfia Vennesla.

---

Vil heve røsten

Vårt Land møter dem i mylderet av de 500 deltakerne som søndag kom til Filadelfia Vennesla for å høre profilerte kristne ledere tale om blant annet temaene samlivsspørsmål og vern om det ufødte liv. Den lokale pinsebevegelsen har tatt initiativ til konferansen «Reis deg Guds menighet».

– Målet er at Guds folk samlet skal reise seg i tiden som kommer og heve røsten, slik at Guds ord skal lyde klart utover landet vårt. Budskapet vi har fått, er det beste for alle mennesker. Derfor må vi ikke være beskjedne, men aktivt arbeide for at samfunnet skal preges mer og mer av verdiene som er nedfelt i Bibelen, sier pastor Geir Stomnås om bakgrunnen for samlingen.

Han sier han opplever at de klassiske bibelske verdiene er under et sterkt press, og at det derfor er viktig å komme sammen for å forsvare disse.

Tøft å være kristen

De fire bibelskoleelevene Vårt Land snakker med i pausen sier det er en tøff tid å være kristen i.

– Det er veldig vanskelig å stå i alt i samfunnet og blant venner, fordi vi blir sett på som vi har noe imot andre mennesker. Vi opplever at ytringsfriheten i samfunnet er blitt veldig begrenset, sier Rebecca Waldemar.

Det at man har en overbevisning om at bibelske sannheter er viktig og ikke kan tolkes, er det mange som ikke forstår i samfunnet i dag, mener alle fire.

Blant talerne på scenen var blant annet barne-og familieminster Kjell Ingolf Ropstad (KrF), stortingsrepresentant Jorunn Lossius (KrF), Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø, leder for «Mor, Far og barn» Øyvind Benestad og Espen Ottesen fra Misjonssambandet.

Tøff tid: Alice Jacobsen (t.v), Adelin Mydland, Hanna Holta og Rebecca Waldemar som alle er elever ved Bibelskolen i Grimstad , sier det kan være tøft å stå opp for kristne verdier.  Her er det mye bra undervisning, mener de fire jentene.

– Vi er forpliktet på «boka»

En av pinsebevegelsens ledere gjennom mange år, Roger Skaug, har tatt turen til Vennesla for å få med seg konferansen.

– Det er flott å høre på folk som kan mye om disse temaene og som vi kan få kunnskap fra. Vi kristne blir ofte misforstått til å tro vi er ute etter noen, eller at vi er imot mennesker med en annen legning for eksempel. Vi som er Jesus-troende vil gi Guds kjærlighet videre, men er samtidig forpliktet på boka – altså Bibelen, forklarer Skaug.

Han synes mange kristne er tause i dagens debatt.

– Man kan fort bli stigmatisert i kommentarfelt eller debatt, og det nytter ikke å komme til orde i sosiale medier. Det er vel derfor, mener han.

Målet er at Guds folk samlet skal reise seg i tiden som kommer og heve røsten

—  Geir Stomnås, pastor i Filadelfia Vennesla

Avviser sammenheng med Oslo symposium

Det er ikke mer enn bare et par uker siden at Oslo Symposium ble avholdt i Oslo. I Filadelfia Vennesla er talerlisten til «Reis deg Guds menighet» til forveksling lik talerne på arrangementet i hovedstaden.

– Dette er et lokalt initiativ og ikke noe samarbeid med Oslo Symposium, men jeg legger merke til at det er noen av de samme talerne og det ligger vel litt i det at vi ønsker oss stemmer som har vært tydelige i verdidebatten, sier pastor Geir Stomnås.

– Er det ikke litt uvanlig å blande politikere og kristne ledere i et kirkelig arrangement?

– Jeg har alltid vært åpen om at jeg stemmer KrF, men jeg går aldri på talerstolen og anbefaler hva andre skal stemme, det må de sjekke ut i partiprogrammene. Vi poengterer at dette ikke er en politisk samling, men et møte der kristne politikere og kristne ledere løfter opp kristne verdier sammen, svarer Stomnås.

Lars Petter Flatøy

– DNK er ikke tydelige nok

Han avviser at dette er ment som drahjelp til KrF og Partiet De Kristne rett foran Stortingsvalget.

– Jeg ser jo at noen kan tenke det, og jeg ser ikke bort fra at det kan være gull verdt for politikerne, men det er ikke det som ligger til grunn for vår samling.

– Hvorfor har dere ikke invitert representanter fra Den norske kirke?

– Det er fordi vi ønsker oss en tydelighet som samler Gud folk. Når den norske kirke profilerer to syn i spørsmål om samliv, så er det kirkesplittende. De har to syn i noe det ikke går han å ha to syn på, sier Stomnås.

Les mer om mer disse temaene:

Anne Lise Valdez

Anne Lise Haugland Valdez

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion