Religion

«Farmen-presten» Thor Haavik vant Medierosen 2021

VANT PRIS: «Farmen-presten» Thor Haavik er tildelt Medierosen 2021 for «naturlig og inspirerende vitnesbyrd om Jesus i mediene.»

Det skriver Tro & Medier i en pressemelding. Hver høst går prisen til en «person eller en redaksjon som har utmerket seg ved å fremme kristen tro eller gode verdier i mediene.»

– Dette er et stolt øyeblikk. Det betyr enormt mye med en pris som dette. Det er stort at folk opplever at jeg er en som setter gode og kristne verdier på agendaen i samfunnet, sa Thor Haavik da han mottok prisen i Bergen torsdag.

– Peker på Jesus midt i populærkulturen

Tro & Medier trekker fram at prestestudenten «tok landet med storm» gjennom sin deltakelse i TV2s populære reality-progam, Farmen, i fjor. Der ble Haavik raskt kjent som «Farmen-presten».

– Det er en glede å dele ut prisen til Thor Haavik. Han representerer alt det vi heier på i Tro & Medier: Han er tydelig, han viser nestekjærlighet og han peker på Jesus i ord og gjerning – midt i populærkulturen og underholdningsindustrien, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier, i pressemeldingen.

«Gjennom sin naturlige glede og entusiasme, formidlet Thor en tiltrekkende, kristen tro og gav deltakerne en opplevelse av en berøring av Gud. I tillegg til dette, er Thor aktiv i sosiale medier der han når ut til flere titusen følgere med sitt budskap,» skriver Tro & Medier om Haavik.

I vinter kåret Vårt Land ham til «den viktigste influenseren i Kristen-Norge».

---

Medierosen

  • Tro & Medier arbeider for kristen tro og gode verdier i mediehverdagen.
  • Den tverrkirkelig organisasjon deler ut Medierosen hver høst. Første gang prisen ble delt ut var i 2005.
  • Blant tidligere vinnere er Plussord (TV Inter), Lisa Børud, Salmer til alle tider (NRK P1), Andreas Håtveit, Sweatshop (Aftenposten) og Egil Svartdahl (Reisen hjem).
  • Tro & Medier

---

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion