Religion

Håkon Bleken: – Jesus på korset er uforståelig for meg

MIN TRO: Kunstneren Håkon Bleken forteller om sitt forhold til kristen tro under Olavsfest. – Jesu død på korset skal være hovedpoenget i kristendommen. Men hovedpoenget er ikke til å forstå, sier Bleken.

I 30 år har Vårt Land snakket med mennesker om hva de tror på. De siste årene har det vært en fast del av programmet på Olavsfest. Konstituert religionsredaktør Elise Kruse, kommentator Emil André Erstad og politisk redaktør Berit Aalborg, leder samtalene med årets gjester.

Lørdag snakket Erstad med kunsteren Håkon Bleken om hvilket forhold han har til kristen tro og hvordan det har kommet til uttrykk i kunsten hans. Bleken har preget norsk kunst gjennom 50 år, og kirke og kristendom er et tema som stadig har gått igjen hos han. Gjennom sommeren har Blekens utstilling «Fragmenter av et livssyn» blitt vist blitt i Nidarosdomen og Erkebispegården i Trondheim.

– Jeg blir lei av å høre at Kristus døde på korset. Det skal være hovedpoenget i kristendommen. Men hovedpoenget er ikke til å forstå, sier Bleken i samtalen, før han utdyper:

– Jeg vil gjerne forstå noe av det jeg tror på. Jeg kan forstå at det finnes en kraft man kan kalle Gud, men at det har noe å gjøre med Kristus som dør for oss på korset, det er noe av vanskeligheten, sier han.


Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion