Religion

Dette er lutheranernes nye toppleder

TROSFELLESKAP: Anne Burghardt blir den første kvinnen til å lede Det lutherske verdensforbund.

Forrige lørdag ble den estiske teologen Anne Burghardt to ganger historisk:

Hun er både den første kvinnen til å lede Det lutherske verdensforbund (LVF) og den første fra et østeuropeisk land som får topplederjobben.

De neste årene blir hun generalsekretær for forbundet som samler de fleste av verdens lutherske kirker. 148 ulike kirkesamfunn med lutherske tradisjoner hører til under LVF, ifølge forbundets Facebook-side.

– Jeg er ydmyk overfor denne store æren og dypt takknemlig for tilliten rådsmedlemmene har vist meg, uttaler Burghart på verdensforbundets nettsider.

Ber om hjelp til oppgaven

Den 45 år gamle teologen jobber nå som utviklingssjef ved et av Estlands ledende universiteter, Estonian Evangelical Lutheran Church’s Institute of Theology. Burghardt har også erfaring som økumenisk rådgiver, og sitter i styret til The Conference of European Churches, opplyser forbundet.

– Ved å si ja til dette veldig spesielle ansvaret i fellesskapet, ber jeg om veiledning fra Guds ånd. Jeg gleder meg over å få muligheten til å jobbe med rådet, medlemskirkene og ulike partnere, slik at LVF fortsetter å ta del i Guds helhetlige oppdrag, forteller Burghardt.

Det lutherske verdensforbunds medlemmer kommer fra 99 ulike land, og representerer over 77 millioner lutheranere, ifølge LVFs Facebook-side. Sammen skal forbundet «forkynne evangeliet, hjelpe fattige og tale for en rettferdig, fredelig og forsonet verden».

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion