Religion

Joel Halldorf med tydelig melding om likekjønnede i kirken: – Ikke nok å «akseptere»

LIKEKJØNNEDE FORHOLD: Den svenske pinseteologen Joel Halldorf mener det ikke er tilstrekkelig at frikirkene «aksepterer» eller «tolererer» homofile. Han mener de er fullverdige medlemmer i menighetene.

Det skriver teologen, forfatteren og skribenten Joel Halldorf i den svenske avisen Expressen.

– For kirken er som vakrest når den forener hele tilværelsens mangfold til et fellesskap, det fellesskapet som kalles Kristi kropp. De homoseksuelle er en gave til kirken. Om de ikke får plass i fellesskapet, da mangler det noe for at kirkens kropp skal bli hel, skriver Halldorf.

Støtte til Hegertun-bok

Debatten om det likekjønnede samliv og dets aksept i frikirkene, har rullet siden utgivelsen av Terje Hegertun sin bok Det trofaste samliv. I boken utfordrer han frikirkelige til å akseptere homofile parforhold.

Halldorf støtter opp om Hegertuns bok, og mener kirker skal ønske mennesker som lever i likekjønnede forhold velkommen, som fullverdige medlemmer i menighetene.

– Kirkenes manglende evne til å ønske dem velkommen tilhører kirkenes dypeste mislykkethet i moderne tid. For kirkens kall er å beskytte de utstøtte og bygge broer mellom mennesker. Den oppfordringen er en rød tråd gjennom hele Bibelen.

Halldorf skriver om den enorme lidelsen som et resultat av kirkenes avvisning og fordømmelse av homofile. Det har ført til selvhat, isolasjon og depresjoner, mener han.

– Vi har støtte dem bort

Den tidligere fordømmelsen mener Halldorf gir kirker et ytterligere ansvar i dag.

– Et menneske som har en seksualitet som skiller seg fra normaliteten, er utsatt. Det innebærer at kirken har en spesiell forpliktelse overfor vedkommende. Men i stedet for å inkludere og beskytte har vi støtt dem bort.

Joel Halldorf har i flere år skrevet lederartikler i svenske Dagen, og er nå ansatt ved Teologiska högskolan i Stockholm. Han er også sønn av pinseteolog Peter Halldorf.

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion