Religion

Disse vil ha toppjobb i kirken i Bergen

NY KIRKEVERGE: Ti har søkt på den ettertraktede stillingen som kirkeverge i Bergen. På lista står seks kvinner og fire menn.

«Er du en åpen, frimodig og troverdig leder?» spurte Bergen kirkelige fellesråd i april.

Spørsmålet rettet seg mot potensielle arvtakere etter kirkeverge Asbjørn Vilkensen (66), som kommende høst går av med pensjon.

Fristen for å søke var 9. mai. Nå er kandidatene klare.

---

Her er søkerlista:

  • Borghild Hustad Berge (50), assisterende kirkeverge
  • André Buarøy (48), prosjektmedarbeider
  • Monica Kristiansen (57)
  • Henriette Olderøy (39), seksjonsleder
  • Henning Simonsen (48), rådgiver
  • Sissel Vartdal (52), prosjektleder HR
  • John Fredrik Wallace (56), kirkeverge
  • Åsta Årøen (49), administrasjonsleder
  • Kvinne unntatt offentlighet
  • Mann unntatt offentlighet

---

Hvem er kandidatene?

Blant de mest profilerte søkerne, er Sissel Vartdal. 52-åringen var Den norske kirkes første HR-leder, og har hatt flere toppstillinger i Den norske kirke. Akkurat nå er hun prosjektleder i Kirkens SOS.

Vestland Venstres leder Åsta Årøen har også søkt på stillingen. Hun jobber nå som administrasjonsleder i Bergen kirkelige fellesråd. Hun utdannet jurist og har master i verdibasert ledelse, og har sittet i bystyret i Bergen.

John Fredrik Wallace er også en mann med mye ledererfaring, nå som kirkeverge i Alver. Han er utdannet samfunnsøkonom, og har blant annet hatt lederstillinger i Vestfoldmuseene og Nøtterøy sparebank.

Stort ansvar

I rundt fem år har Vilkensen ledet de 25 menighetene (og 34 kirkene) som Bergen kirkelige fellesråd (BKF) har ansvar for. BKF er arbeidsgiver for nesten 200 ansatte i Den norske kirke.

I tillegg til kirkeliv, har kirkevergen og fellesrådet også ansvar for drift, vedlikehold og bygging av gravplasser og kirkebygg. I 2020 hadde BKF et driftsbudsjett på rundt 250 millioner kroner.

– Jobben som kirkeverge er spennende. Det er et privilegium å være engasjert i kirkens store oppdrag som forvalter av Guds gode budskap, fortalte Vilkensen da avgangen hans ble kjent.

– Jeg er gjennom jobben blitt engasjert i virksomhetsområder som var nye for meg – eksempelvis på gravplass- og kirkebyggområdet. Kirkeliv, som er det tredje virksomhetsområdet, hadde jeg større forutsetninger for å engasjere meg i, sa Vilkersen, som i 2016 kom fra stillingen som utenlandssjef i Sjømannskirken.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion