Religion

Den drepte i Lyngdal var aktiv misjonskvinne

DRAP: Kvinnen som ble funnet drept i Lyngdal torsdag sist uke var Aud Opsahl, mangeårig styremedlem i den lokale Normisjonsforeningen.

Kvinnen som ble funnet drept i sin egen bolig i Lyngdal torsdag 6. mai, var 88 år gamle Aud Opsahl. Agder politidistrikt valgte i samråd med de pårørende å frigi navnet fredag.

Opsahl har vært aktiv i Normisjonsforeningen i Lyngdal i en årrekke, blant annet som styremedlem. Trygve Mushom er blant dem som har sittet i styret med henne. Han beskriver drapet som grusomt og at den avdøde har betydd mye for det kristne livet i Lyngdal.

– Det er forferdelig tragisk. Hun var et flott menneske som bidro stort.

Preger bygda

Trygve Mushom beskriver Aud Opsahl som et ivrig misjonsmenneske, en som alltid var villig til å stille opp og en som betydde mye for lokalbefolkningen gjennom sitt arbeid både for Normisjon og det lokale bedehusmiljøet.

– Dette preger hele bygda. Alle kjente liksom Aud, spesielt min generasjon, sier han, som selv er i slutten av 70-årene.

Mushom forteller at han bare har gode ting å si om Opsahl, og mener det gjenspeiles i hvem hun var i lokalmiljøet.

– Jeg kjørte forbi huset i går, og det var lagt ned masse blomster og tente lys utenfor. Det er grusomt.

.

Sønnen mistenkt

Aud Opsahl ble funnet drept i sitt eget hjem torsdag formiddag. Den siktede er avdødes sønn, som ble pågrepet på åstedet. Mannen er varetektsfengslet i fire uker og er ifølge VG tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus. Han ble avhørt fredag ettermiddag.

– Han har forklart seg for politiet. Dette med skyldspørsmål er det ikke blitt tatt stilling til, og jeg kan heller ikke si noe om hva han har forklart, sa hans forsvarer, advokat Berit Therese Knudsen, til Lister24 etter avhøret.

En foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse vurderer siktede som klinisk psykotisk.

«Det vises her til den foreløpige rettspsykiatriske undersøkelsen der det angis at det kan virke som om de psykotiske symptomene har vart i flere år», står det i fengslingskjennelsen fra Agder tingrett, gjengitt i VG.

– Ta vare på de gode minnene

Også Karl-Olav Rørvik har sittet i det lokale Normisjon-styret sammen med Aud Opsahl. Han beskriver henne som en ildsjel med stort pågangsmot.

– Til tross for alderen, var hun svært aktiv. Hun hadde et brennende hjerte for ytremisjonsfarbeid, men var veldig aktiv lokalt.

Rørvik forteller at hun tidligere var aktiv i en av Santalmisjonens kvinneforeninger.

– Jeg har kjent henne i alle år, så nå er det et tomrom som står igjen. Vi får prøve å videreføre den varme omtenksomheten hun hadde.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion