Religion

Falsk Facebook-profil utgir seg for å være biskop Halvor Nordhaug

SOSIALE MEDIER: I et Facebook-innlegg advarer biskop Halvor Nordhaug om en falsk profil i hans navn. Det er ikke første gang noen utgir seg for å være en kristen profil.

– Det er veldig destruktivt at noen at kan komme til å tenke at jeg formidler dette som legges ut der, sier Halvor Nordhaug i Bjørgvin bispedømme.

Facebook sletter ikke profilen

Biskopen la i går ettermiddag ut en melding på sin ekte Facebook-profil, hvor han skriver at noen har opprettet en falsk profil i hans navn. Profilen skriver «tull og tøys og søppel», ifølge Nordhaug, og sender ut venneforespørsler.

Biskopen sier videre at han og noen venner av ham har rapportert dette til Facebook, men at Facebook svarer i en standardmelding at dette ikke er et brudd på retningslinjene deres. Det synes Nordhaug er alvorlig.

– Det er ingen tvil om at profilen er falsk, men Facebook bryr seg ikke, sier Halvor Nordhaug.

FACEBOOK TAR IKKE PERSONVERNET PÅ ALVOR. Noen har laget en profil i mitt navn som skriver tull og tøys og søppel, og...

Posted by Halvor Nordhaug on Monday, April 26, 2021

Kan ikke utelukke svindelforsøk

Vårt Land har tidligere skrevet om kristne profiler som har opplevd å få falske profiler opprettet på Instagram i deres navn og som har blitt brukt til svindelforsøk. Tidligere Hillsong-pastor Jostein Krogedal opplevde også å få en falsk profil opprettet i hans navn.

Nordhaug sier at han ikke har hørt om at noen har blitt kontaktet av den falske profilen, men han kan ikke utelukke at den kan bli brukt til svindel ved en senere anledning.

– Dette er ubehagelig å tenke på, sier han

Han syns det er veldig trøblete at noen utgir seg for å være ham.

– De som kjenner meg vet at dette ikke er meg, men de som ikke kjenner meg så godt kan komme til å tenke at det er jeg som legger ut disse useriøse innleggene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion