Religion

Kun kvinner blant de nyvalgte i nytt Oase-styre

OASE: Årsmøtet i Oase valgte styreleder og fire nye medlemmer til Lederskapet denne helgen. Alle de nyvalgte er kvinner og Oase har med dette fått sin første kvinnelige styreleder.

Lørdag hadde Oase digitalt årsmøte på Zoom og det ble blant annet valgt inn nytt Lederskap. Mette Boye ble valgt til ny styreleder for Oase, med seg får hun 4 nye kvinner og 4 menn som blir med videre.

– Jeg gleder meg veldig. Det er mye jobb, men jeg vet hva jeg går inn i, sier Boye til Kristelig pressekontor (KPK).

Hun har tidligere vært medlem av Lederskapet i 11 år, men har vært ute i 7 år. Hun har likevel vært engasjert som møteleder og taler på sommerstevnet.

– Min jobb nå blir å lede Lederskapet og sørge for et godt Lederskap og et godt samarbeid med staben, sier Boye, som ellers jobber deltid i diakonistilling i Jørpeland menighet mens hun tar en master i diakoni.

I tillegg til styreleder er de nye medlemmene: Elin Fagerbakke, Inger Lise Leite, Alie Roland og Anette Mortensen. Eivind Arnevåg, Trond Løberg, Asbjørn Mæland, Remi Høidahl og Inga-Birgithe Sætre Knudsen fortsetter i Lederskapet til Oase.

FØRSTE KVINNE: Mette Boye var på hytta da hun ble valgt til den første kvinnelige styrelederen i Oase over Zoom. Hun gleder seg til oppgaven. FOTO: Privat

– Oase har betydd mye

Boye forteller at Oase har betydd enormt mye for henne og familien.

– Å kunne samles på tvers av menigheter og fra hele landet har hatt stor betydning for oss.

Hun brenner for å arrangere Oase både lokalt og nasjonalt.

– I Oase har vi alltid hatt på hjertet å ha lokale Oase-samlinger og på grunn av korona ble det engasjert en del slike i fjor. Jeg synes det er veldig bra å kunne reise litt rundt og være med å samle folk på sine lokale steder. Men jeg ser også at de store stevnene har sin verdi, sier den nye styrelederen.

Vil gjennomføre noe i sommer

Daglig leder i Stiftelsen Oase, Eivind Arnevåg, sa tidligere i år til KPK at selv om det blir annerledes så skal det bli Oase i år. SommerOase arrangeres i juli i Fredrikstad.

– Vi bestemte oss tidlig for at vi ville få dette til uansett. Det er selvfølgelig alltid et forbehold dersom situasjonen skulle bli mye verre enn den er nå, men vi ønsker ikke å ha to år uten Oase. Særlig viktig er det at familiene, tenåringene og barna får samles, sa Arnevåg i januar.

Den nye styrelederen håper også at SommerOase kan gjennomføres.

– Vi er innstilt på å svinge oss rundt å gjøre det etter de forskriftene som kommer, sier Boye. KPK

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Religion