Religion

Tar selvkritikk etter å ha samlet nærmere 140 ungdommer til konfirmasjonsundervisning

KORONA: Ungdommer fra fem kommuner i Innlandet var i helgen samlet til konfirmasjonsundervisning i regi av Human-Etisk forbund. I etterkant tar de selvkritikk for gjennomføringen.

I helgen var nesten 140 ungdommer fra flere kommuner i Innlandet samlet til konfirmasjonsundervisning i en idrettshall på Gjøvik, skriver Oppland Arbeiderblad.

Ungdommene var samlet til konfirmasjonsopplegg i regi av Human-Etisk forbund (HEF). I etterkant av arrangementet har moren til en av konfirmantene reagert offentlig på opplegget. Hun reagerte blant annet på at det var ungdommer fra flere kommuner til stede, og at det under deler av opplegget ikke ble holdt tilstrekkelig avstand.

Rådet til å avlyse

Den lokale kommuneoverlegen sier på sin side at de rådet HEF til å utsette eller avlyse.

– Anbefalingen fra oss var å utsette eller endre arrangementet. Dersom de ønsket å definere samlingen som konfirmasjonsundervisning, var vår anbefaling å vurdere digital undervisning, og unngå å samle deltakere fra forskjellige kommuner, sier kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til OA.

– Burde gjort ting annerledes

HEF har overfor OA blant annet forsvart gjennomføringen med at de har forholdt seg til reglene for fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år, hvor det gis fritak fra blant annet avstandsregler, dersom aktiviteten krever det.

I etterkant erkjenner HEF at de kunne løst ting annerledes, selv om de understreker at de hadde tatt forholdsregler og tenkt på smittevern i forkant av arrangementet.

– Det viktige nå er hvorvidt det var en god beslutning å gjennomføre konfirmasjonsopplegget vårt denne helgen og i dette formatet. Etter tilbakemeldingene om at noen føler seg utrygge etter undervisningsopplegget i helgen, ser vi at det var det ikke. Vi skulle vurdert dette på en annen måte og valgt en annen løsning for gjennomføringen, skriver organisasjonsrådgiver Øyvind Bischoff Mangerud i Human-Etisk Forbund i en epost til OA.


Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion