Religion

«Farmen-Thor» blir programleder i ny Hauge-dokumentar

TV: Prest Thor Haavik blir programleder i en ny dokumentar om Hans Nielsen Hauge. – Hauge er et stort forbilde, sier han.

Farmen-prest Thor Haavik skal være programleder i dokumentarfilmen om lekpredikanten Hans Nielsen Hauge, ifølge en pressemelding fra produksjonsselskapet Hans Media.

– Hauge er et stort forbilde, og da jeg ble spurt om å få være programleder i dokumentaren, synes jeg det var en ære og en fin måte å bli enda «bedre kjent» med en helt på. Jeg gleder meg til å kunne være med å løfte fram Hauge sitt liv og håper det kan inspirere seerne, skriver Haavik i en sms til Vårt Land.

Haavik deltok i forrige sesong av TV 2-programmet Farmen og ble av en jury kåret til Kristen-Norges viktigste influencer i Vårt Lands kåring.

– Troverdighet

– Thor Haavik har troverdighet i form av en integrert kristentro. Han har også snakket om personlige åndsopplevelser som minner om beskrivelsene som Hauge brukte på sine åndsopplevelser. Dermed er Thor godt egnet til å kontekstualisere og forklare dette for seerne, sier filmskaper og styremedlem i Hans Media, Øyvind Olav Sydow Kleiveland til Vårt Land.

Ifølge pressemeldingen fra Hans Media AS har filmen planlagt kinopremiere i løpet av året, i forbindelse med 250-årsjubileet for Hans Nielsen Hauges fødsel.

– Egner seg som film

Sydow Kleiveland mener filmmediet egner seg godt til å fortelle historien om Hans Nielsen Hauge, spesielt med tanke på den yngre generasjonen.

– Samtidig er Hauge en av viktigste personene i formingen av det moderne Norge.

Produksjonsselskapet oppgir at de også har planer om å lage en spillefilm om Hans Nielsen Hauge.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion