Religion

Naboer reagerer på hytteplanene til Brunstad Kristelige Menighet

SIRDAL: Brunstad Kristelige Menighet i Stavanger vil omregulere et turistanlegg i Sirdal. Det får sterke reaksjoner fra hyttenaboer.

Hyttenaboer reagerer kraftig på Brunstad Kristelige Menighets planer for et turistanlegg i Solheimsdalen i Sirdal. Det skriver Avisen Agder.

I dag står det en hytte på 750 kvadratmeter på eiendommen. Nå vil eieren omregulere eiendommen slik at den kan romme et bygg på 2000 kvadratmeter med 100 sengeplasser og fire fritidsboliger, ifølge avisen. Eiendommen blir i dag leid ut gjennom selskapet Solheimsdalen ferie- og rekreasjonssenter.

Protesterer mot planer

I en felles uttalelse til kommunen protesterer ni av de nærmeste hyttenaboene mot utvidelsen. De argumenterer for at eiendommen allerede er fullt utbygd, og at kommunen bør avvise planene.

– Som naboer vil vi kunne akseptere en mindre utbygging av inntil fire hytter. Dersom de ønsker å rive dagens hytte og sette opp en ny, så kan det også aksepteres på samme sted som dagens hytte står, og tilsvarende størrelse som dagens hytte, uttaler hyttenabo Reid Kjetil Borgersen til avisen.

HYTTE: Solheimsdalen Ferie- og Rekreasjonssenter ligger Tjørhom i Sirdal.

---

Brunstad Christian Church

  • Brunstad Christian Church, tidligere kalt Den kristelige menighet, oppstod i Vestfold på begynnelsen av 1900-tallet.
  • I dag har menigheten cirka 8.400 medlemmer.
  • Fikk sitt uoffisielle navn, Smiths Venner, etter stifteren Johan Oscar Smith.

---

Inviterer til dialog

Det er firmaet Kapasitet AS som utvikler eiendommen på vegne av menigheten. Helge Harbo, som er ansvarlig for planprosessen, sier at han foreløpig ikke har lest uttalelsene kommunen har fått fra hyttenaboer.

Han presiserer at det ikke foreligger konkrete planer om å bygge på eiendommen, men at det er snakk om å omregulere for framtidig bruk. Eieren vil fortsette å bruke området slik som nå, presiserer han.

– Enkelte tenker at man skal utnytte maks kapasitet i reguleringsplanen, men det trenger ikke stemme med planene til eieren. Hytteeiere og velforeninger er hjertelig velkommen til å ta direkte kontakt for å drøfte sameksistens og sine interesser. Jo mer konkrete innspill og ønsker er, jo lettere er det å finne gode løsninger sammen og innarbeide dette i planene. Vi ønsker en konstruktiv dialog, sier Harbo til avisen.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion