Religion

Slik ble Kristen-Norge forsøkt lurt 1. april

Husket du at skjærtorsdag også var aprilsnarr-dag i år? Her er et knippe av de beste forsøkene fra på å spøke med Kristen-Norge.

«Vil du bli misjonær?», «Kompani Wangen» og «Er du smartere enn en søndagsskoleelev?» er blant titlene iTro.no frister med når de slår opp at nettmagasinet får en sentral rolle i Vårt Lands kommende TV-satsing, TVL.

Selv om Vårt Land gjerne skulle sett iTro-redaktør Aase Victoria Wangen som general i «Kompani Wangen», tyder dessverre resten av artikkelen på at det hele var 1. april-lureri.

itro aprilsnarr

– I programmet skal jeg ta med meg en gjeng kristenkjendiser, som gjennom flere uker skal få kjørt seg gjennom den hardeste løypa vi kan tenke oss av kristen disiplin. Vi snakker streng liturgi, bønnerutiner, evangelisering, bibelmemorering og streng faste, siteres Wangen på på iTro.no.

– Hva blir det tyngste for deltagerne tror du?, blir hun spurt.

– «Bibelsmuglerløypa» og «Snu det andre kinnet til»-dagen tror jeg vil knekke mange, svarer Wangen.

Sett andre artige aprilspøker? Tips gjerne til ruth.einervoll.nilsen@vl.no

Satirisk navnebytte

Mon tro om det er et stikk til nykommer-konkurrenten Sentrum som ligger bak KrFUs aprilsnarr i år?

I ungdomspartiets seneste Facebook-status annonserer de et drastisk navnebytte: Fra KrFU til Midten.

– Vi har kommet til at vi som sentrumsparti trenger å re-markere vårt ståsted i det politiske landskapet, noe vi tror det nye navnet vil bidra til, uttaler leder Edel-Marie Haukland i «pressemeldingen».

Med den siste tidens målinger for moderpartiet KrF, er kanskje ikke en «revitaliseringsprosess», som partiet kaller det, helt unaturlig. Men det var noe med tidspunktet 1. april, da...

Anti-påskekampanje

Instagram-kontoen Nye Magazinet (har Selbekks Magazinet gjennoppstått?!) dekker det karismatiske Kristen-Norge, og har lagt merke til Salt Bergens påskekampanje.

Mange satte nok kaffen i halsen da de så første glimt av menigheten Salts påskestunt: et kors snudd opp-ned. For mange framstår symbolet mørkt, dødsbefengt og anti-religiøst, og kirken skriver selv at:

– Vi anerkjenner selvsagt at et bilde som dette kan treffe folk ulikt. Kanskje det skaper ubehag i deg, kanskje vekker det nysgjerrighet, kanskje tenker du at det ikke sømmer seg for en kirke å poste et slikt bilde, eller kanskje var det nettopp dette du trengte for å gjenvinne troen på kirken, forklarer Salt.

Men det er ikke dette som er spøken.

«Satanister opprørt over Salt-kirkenes påskekampanje. Velger å snu Salts opp-ned-kors i en motkampanje», melder Nye Magazinet.

Vårt Land har trålet internett etter denne mot-kampanjen, men stempler foreløpig Nye Magazinets post som godlynt «fake news».

Slutter mens leken er god

Ikke før hadde Vårt Land ansatt ny kommentator, så melder han torsdag at han har «bestemt meg for å slutte å meine ting offentleg».

Snakk om å kjøpe katta i sekken, Bjørn Bore!

Katta, altså Emil André Erstad, forsøker likevel å roe sjokkbeskjeden ved å uttale at han «vert omplassert til skriving av den anonyme humorspalta «Hugin og Munin». Så får eg gjort litt nytte for meg òg».

Ta gjerne med deg denne narrestatusen i søknaden til «reiret», så får vi se hvordan ravnene bedømmer dine humoristiske evner, Erstad.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion