Religion

Salt stenger dørene

SMITTEVERN: For å unngå smitte, har bergensmenigheten Salt besluttet å holde dørene stengt frem til etter påske.

På grunn av smittesituasjonen holder pinsemenigheten i Forum stengt til over påske. Det melder Bergensavisen.

Flere hundre er satt i karantene etter et smitteutbrudd i bedehusmiljøet på Askøy, og en frikirke i Øygarden er også rammet av et utbrudd. Ordføreren på Askøy har tidligere sagt at hun er skuffet over at menighetene ikke følger anbefalingene.

Dette er trolig noe av grunnen til at Salt nå tar grep. Hovedpastor Øystein Gjerme forteller til BA at de har fulgt bransjestandarden til Norges kristne råd helt siden mars i fjor.

– Spørsmålet er om standarden, som er godkjent av departementet, er god nok, når smitte likevel forekommer, sier Gjerme til BA.

Unngått smitte

Salt holder til i Forum, der de en vanlig søndag gjerne samler 800 personer til gudstjeneste. De siste ukene har de ifølge BA hatt 100 personer på hver av sine tre søndagssamlinger.

Til tross for beslutningen, har Salt kun et smittetilfelle knyttet til seg. Øystein Gjerme mener oppmerksomheten trekkes mot kristne miljøer, og at pinsemenigheten ønsker å «bidra i dugnaden».

– Samtidig er dette en selvstendig avgjørelse, som er fattet av koronagruppen vi har opprettet. Så får andre menigheter selv bestemme hva de ønsker å gjøre, sier han til BA.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion