Religion

Distanserer seg fra forkynner Ravi Zacharias etter overgrepsavsløringer

GRANSKNING: Ravi Zacharias’ egen organisasjon, RZIM, fjerner innholdet han står bak, og vurderer å bytte navn, etter avsløringene av åndelig misbruk og voldtekt.

RZIM, som står for Ravi Zacharias International Ministries, vurderer å fjerne grunnleggeren fra navnet. Det melder Christian Post. Organisasjonen ble grunnlagt av den kjente apologeten, som etter sin død er anklaget for seksuelle krenkelser.

Forholdene rundt Zacharias oppførsel kom frem i en granskingsrapport som ble publisert i februar. Zacharias døde i mai 2020.

Forkynneren beskyldes for «sexting (tekstmeldinger med seksuelt innhold, red.anm), uønsket berøring, åndelig misbruk og voldtekt», ifølge rapporten.

Snur alle steiner

– Vi er i en prosess med å fjerne Ravis’ innhold fra våre nettsider og sosiale medier. Det inkluderer publikasjoner, videoer og andre former for innhold. Vi har som intensjon å endre organisasjonens navn, opplyser RZIM-leder Sarah Davis, som også er Zacharias’ datter.

Ifølge Christian Post kommer RZIM til å offentliggjøre flere endringer i organisasjonen i tiden fremover. I en pressemelding forteller ledelsen at de nå tar steg for «anger, restitusjon, læring og tjeneste».

RZIM-sjefen understreker at organisasjonens førsteprioritet er å utvise omsorg, rettferdighet og repareringsevne overfor ofrene for Zacharias’ oppførsel. Nå skal hele firmaet under lupen, i håp om å avdekke eventuelle ukulturer som gjorde at kjendis-forkynnerens overgrep kunne finne sted.

– På smertefullt og økende vis blir vi bevisste på våre organisatoriske feil, og angeren som må finne sted i både hjerte og handling, opplyser Davis.

Konsulentselskapet Guidepost Solutions skal nå i gang med en grundig og selvstendig granskning av RZIM.

– Vi ønsker å lære, og gjøre det vi kan for å hindre misbruk i fremtiden, sier Davis.

---

Ravi Zacharias

  • Ravi Zacharias (født 26. mars 1946) var en indiskfødt kanadisk-amerikansk kristen apologet.
  • Han har i hele sin karriere oppfordret kristne til å se på argumenter for hvordan et kristent verdenssyn kan besvare store eksistensielle spørsmål.
  • I 1984 grunnla han Ravi Zacharias International Ministries (RZIM), en organisasjon som har rundt 200 ansatte, fordelt på 16 kontorer rundt om i verden.
  • Kilde: Christianity Today.

---

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion