Religion

Vårt Land kårer «Kristen-Norges viktigste influencer» – nominer din favoritt

PÅVIRKNING: Hvem inspirerer kristne i Norge? Hvem er en god ambassadør for tro? Meld på den du mener fortjener prisen!

Vårt Land vil hedre profiler som bruker posisjonen og stemmen sin til å være gode forbilder for andre kristne. Vi vet det finnes mange inspirerende personer over hele landet (og på internett), og vil gjerne lytte til alle gode forslag. Vi håper du vil nominere én eller flere du mener fortjener ros for arbeidet sitt.

Vi lanserte kåringen fredag 5. februar og gjennom helgen har vi fått inn over 300 nominasjoner.

– Det er fantastisk gøy å se at så mange engasjerer seg for å hjelpe oss å finne frem til Kristen-Norges viktigste influencere. Det forteller oss at dette er noe mange er opptatt av, og at flere av disse menneskene og det de gjør har stor betydning for andre. Vi i juryen gleder oss til å gå gjennom alle forslagene, sier juryleder og religionsredaktør i Vårt Land, Elise Kruse.

Det er fortsatt mulig å nominere dine favoritter. Nominasjonstråden stenger tirsdag 9. februar klokka 20.00.

Dette er kriteriene:

  • En person som er uttalt kristen.
  • En person som bruker sin posisjon eller plattform til å fremsnakke tro og/eller godhet.
  • En person som når ut til folk og inspirerer – et forbilde.

Nominasjonstråden stenger i morgen tirsdag 9. februar klokka 20.00.

Slik foregår kåringen

Vårt Land har satt sammen en jury som vurderer alle nominasjonene som kommer inn. Så innstiller hvert jurymedlem en topp fem-liste med kandidatene de mener fortjener tittelen.

Sammen lager juryen en felles topp fem-liste – og så blir det opp til dere lesere å bestemme. De fem vinnerkandidatene blir presentert i Vårt Land 20. februar.

26. februar står én person igjen med tittelen «Kristen-Norges viktigste influencer».

---

Dette er en influencer

  • En opinionsdanner eller annen enkeltperson som ytrer seg offentlig på sosiale medier og i andre kanaler for å påvirke holdninger og handlinger hos lesere og tilhengere med samme interesser.
  • En influencer eller påvirker kan i videste forstand være enhver privatperson som noen lytter til, stoler på og følger rådene fra.
  • (Kilde: Wikipedia)

---

– Influencere har blitt en del av hverdagen vår. Enten vi liker det eller ikke, må vi innse at vi i større grad enn noensinne påvirkes av menneskene rundt oss. Påvirkningsmakten har flyttet på seg, også i Kristen-Norge, sier konstituert religionsredaktør i Vårt Land Elise Kruse.

Hun skal også lede juryen, og legger merke til at mange influencere bruker makten sin på en god måte, og når ut med viktige budskap.

– Med denne kåringen ønsker vi å vise at vi tar dem og det de driver med på alvor, og løfte frem stemmer vi mener fortjener det, sier Kruse.

Dette er juryen

Bla gjennom galleriet og bli kjent med jurymedlemmene Ida Lindtveit Røse, Elise Kruse, Ingrid Ribe-Nyhus, Thomas Neteland og Stian Reinhartsen:

Juryleder Elise Kruse er spent på hvilke forslag som kommer inn, og håper juryen også får oppdage noen nye navn.

– Jeg merker at stadig flere velger å være åpne om troa si – selv om det ikke nødvendigvis er det de fronter først og fremst. Her er vi ute etter dem som kan defineres som forbilder for mange andre, som når ut bredt og som inspirerer – også på tvers av tro og livssyn, sier Kruse.


Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion