Religion

Oslo kommune avkrefter borgerlige vielser

RESTRIKSJONER: Oslo kommune avkrefter at det vil bli avholdt borgerlige vielser. Ifølge dem skyldes det hele en misforståelse.

– Oslo rådhus har avlyst alle vielser som følge av at det er forbudt med de statlige reglene som gjelder nå, sier Beate Svenningsen, pressekontakt i Oslo kommune.

Fra onsdag kunne ektepar vie seg i Oslo rådhus – borgerlig. Samtidig blir Den norske kirke nektet å gjennomføre begrensede «kontorvigsler», meldte Vårt Land fredag formiddag. Ifølge Svenningsen er dette feil. Hun sier at det skyldes en misforståelse som følge av at kommunens nettsider ikke har blitt oppdatert med ny informasjon.

Har rettet nettsidene

Svenningsen forteller at kommunen har sendt en henvendelse til Helsedirektoratet om det er mulig å gjennomføre vielser uten publikum.

– Det har Oslo kommune hatt unntak for i vår forskrift, men det er ikke et unntak i statens regler per nå.

Hun legger til at nettsidene ble rettet så snart kommunen ble klar over feilen.

Har utsatt vielser

Rådhusforvalter Marit Jansen forteller at da «forbudet mot vielser kom fra regjeringen tok kommunen kontakt med de parene som hadde satt opp vielser i nærmeste fremtid for å kartlegge om noen hadde et absolutt behov for vielse raskt.

– De oppsatte vielsene er utsatt.

Jansen sier at slik kommunen oppfatter regelverket, har de ikke mulighet til å foreta «nødvielser».

– Men vi har vurdert at vi eventuelt må følge opp og undersøke om det er mulighet for gjennomføre en vielse dersom et slikt behov skulle oppstå.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion