Religion

Sjømannskirken stenger gjestehus på Solkysten på ubestemt tid

SJØMANNSKIRKEN: Koronaepidemien har ført til sviktende inntekter for Sjømannskirken på Costa del Sol. Gjestehuset deres på Solkysten er derfor stengt på ubestemt tid. Fem lokalt ansatte er sagt opp.

– Vi har mistet flere gode ansatte på grunn av sviktende inntekter, sier Torbjørg Aalborg, leder for Sjømannskirkens og Diakonhjemmets gjestehus på Solkysten.

Siden koronaepidemien for alvor begynte å spre seg i mars i fjor, har det ærverdige gjestehuset El Campanairo på Costa del Sol vært stengt for gjester. Like før jul ble fem lokalt ansatte som jobber innen kjøkken og renhold på huset sagt opp, og det er usikkert om gjestehuset kan åpne igjen, kunne Sjømannskirken melde.

– Vanligvis har vi fått inntekter gjennom konserter, restauranten, bryllup og ofringer i kirken. Selv om vi har hatt gudstjenester i hele høst, er det få som besøker kirken i forhold til vanlig. Våre lokale inntekter er så å si borte. Vi har derfor vært nødt til å kutte kraftig i utgiftene, sier Aalborg.

– Vi har mistet flere gode ansatte på grunn av sviktende inntekter, sier Torbjørg Aalborg, leder for Sjømannskirkens og Diakonhjemmets gjestehus på Solkysten.

Kjøpt for 15 millioner

Hun ser likevel ikke helt mørkt på framtidsutsiktene for gjestehuset. Fra Sjømannskirken sentralt er det ikke kommet meldinger om at driften ved gjestehuset må nedlegges for godt eller at det går mot salg, ifølge henne.

– Vi håper vi kan åpne igjen i oktober eller november, bare koronaviruset kommer seg på avstand. Foreløpig er smittetallene her høye, og de øker fortsatt rundt oss, så foreløpig må vi være forsiktige, sier gjestehuslederen.

Gjestehuset fra 1572 ble i 2002 kjøpt for 15 millioner kroner av Sjømannskirken og Diakonhjemmet. Den gang var bygningen i forfallen stand.

Siden er det blitt renovert for omtrent like mye som kjøpesummen, og blitt et populært overnattingssted for ferierende nordmenn. Det har også fungert som konferansesenter, utstillinger og konserter.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion