Religion

Kristne flytter til Idaho for å unngå koronarestriksjoner

USA: Idaho er en av de raskest voksende delstatene i USA. I sommer flyttet pastor Dan Hegelund dit for å unngå koronarestriksjoner.

Da koronaen brøt ut i fjor, innførte delstaten Washington restriksjoner som begrenset antall mennesker som kunne samles til gudstjeneste. Da bestemte pastor Dan Hegelund og familien seg for å flytte til nabostaten Idaho, ifølge svenske Dagen.

– Det ble praktisk talt umulig for oss å møtes slik som vi pleide, selv om vi fortsatte med gateevangelisering hver uke, forteller Hegelund.

Idaho er en av de mest republikanske delstatene i USA og har færre koronarestriksjoner enn mange andre. Hegelund sier til avisen at familien bestemte seg for å flytte etter å ha bedt til Gud om veiledning og visdom for veien videre.

– Vi kjente at vi skulle flytte familien og virksomheten vår til Post Falls der kristne får samles til gudstjeneste, sier Hegelund, som ble født i Danmark og har bodd i Sverige i flere perioder.

Ulike restriksjoner

Restriksjoner for å hindre spredning av koronaviruset varierer mellom ulike delstater. I Washington kan maks 200 personer samles til gudstjeneste, men kirker kan ikke bruke mer enn 25 prosent av arealet i kirkerommet under samlinger. I Idaho er religiøse og politiske møter unntatt fra reglene om at maks ti personer kan samles ved sosiale sammenkomster.

Idaho er en av de raskest voksende delstatene i USA, ifølge statistikk fra U.S. Census Bureau. Eiendomsmegleren Kris Finch selger hus både i Washington og Idaho. Hun mener at det er en trend at familier flytter til Idaho av religiøse eller politiske grunner.

– Jeg har en håndfull personer som ønsker å flytte til området. De har jobber i Washington, men vil kjøpe hjem i Idaho for å komme seg bort fra den demokratiske politikken i Washington, sier hun til Religion Unplugged.

Ved valget i 2020 fikk Donald Trump 63,8 prosent av stemmene i Idaho.

Nedadgående kurve

Hegelund har startet en diakonal virksomhet rettet mot svake og utslåtte i samfunnet, og i mai 2019 etablerte han og familien en menighet som vokste raskt. Familien angrer ikke på at de flyttet.

– Her i nordre Idaho treffes tusenvis av kristne hver uke uten munnbind, uten at smittetallet øker, sier Hegelund til Dagen.

Statistikk fra New York Times viser at Idaho har hatt nedadgående trend i smittespredningen siden begynnelsen av desember.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion