Religion

Pinsepastor dømt for vold mot barna – mener Bibelen ga instrukser

FAMILIEVOLD: «Oppdragelse» og «ris» kaller faren den voldelige straffen han ga sin sønn og datter. Nå er pastoren dømt til fem måneder i fengsel.

«Barna hadde vært frekke og slemme mot hverandre eller andre, og rettet seg ikke tross advarsler. Siktede anser ikke det som skjedde som vold, men som ris eller oppdragelse», heter det i dommen fra Borgarting lagmannsrett.

Det var VG som først omtalte denne saken. Mannen som er pastor i en pinsemenighet visste at han gjorde noe ulovlig, men:

«(...) det følger av siktedes tolkning av Bibelen at man skal gjøre dette når det er nødvendig».

Mener barna har tilgitt ham

I dommen kan man lese om grov fysisk avstraffelse, som påførte de to barna stor smerte. Mannen har forklart seg med at han måtte balansere mellom pliktene han har etter Bibelen, og det å rette seg etter norsk lov.

«Barna visste at dette var noe han måtte gjøre selv om han egentlig ikke ville, og han ba dem om tilgivelse etterpå. De har tilgitt ham», hevder pastoren, etter det dommen beskriver.

Pastoren, som nå står overfor fem måneder i fengsel, oppfattet at religionen påla ham å oppdra barna med straff som virkemiddel. Det er ikke en formildende omstendighet, mener retten. «Til en viss grad er dette heller skjerpende», heter det i dommen.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion