Religion

Eldre grytevakter skaper utfordringer for Frelsesarmeen

KORONA: Mange som vanligvis er julegrytevakter for Frelsesarmeen, må holde seg borte i år fordi de er eldre eller i risikogruppen. Nå ber Frelsesarmeen om mer hjelp.

– De vil helst ikke at vi som er i risikogruppen står vakt i år. Jeg har god helse og kunne tenkt meg å stå julegrytevakt i år også. Det blir rart, sier den 80 år gamle frelsesarmésoldaten Jan Erik Eriksen til NRK.

Mange av dem som vanligvis står ved julegrytene til Frelsesarmeen, er eldre og i risikogruppen for koronaviruset. De må derfor holde seg borte fra grytene i år.

Frelsesarmeen sier at de trolig må droppe julegryter i år på 6 prosent av stedene de vanligvis er, på grunn av mangel på vakter.

Vokter 223 gryter

I 2019 var det 223 gryter plassert ut rundt om i landet. Det ble samlet inn nesten 33 millioner kroner, og lagt ned 16.627 timer av dem som sto vakt. Pengene går til mat, klær, gaver, omsorg og fellesskap for barnefamilier, aleneforsørgere, minstepensjonister, ensomme eldre og rusavhengige.

Nå ber Frelsesarmeen om hjelp.

– Vi ønsker å utfordre de unge og friske. I år er det en god mulighet til å ta en grytevakt for bestemor som gjerne vil, men ikke kan, sier Thomas MacKinnon i Frelsesarmeen.

Han sier at man ikke trenger å være kristen eller engasjert i Frelsesarmeen for å stå julegrytevakt.

LES OGSÅ:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion