Religion

BCC vil bli medlem i Norges Kristne Råd

Etter et år med observatørstatus i Norges Kristne Råd søker nå Brunstad Christian Church, tidligere kjent som Smiths venner, om ordinært medlemskap.

Representantskapet i Brunstad Christian Church (BCC) har bestemt seg for å søke om medlemskap i Norges Kristne Råd (NKR).

Dette skjer etter at BCC i nesten et år har hatt observatørstatus i NKR.

– BCC ønsker å stå sammen med resten av kristen-Norge i alt det som forener oss. Vi tror at større kunnskap om og innsikt i det arbeid som foregår på ulike plan i kristen-Norge, vil gjensidig være bevisstgjørende og positivt, sier Harald Kronstad, forstander i BCC til Vårt Land.

Beslutningen ønskes velkommen i NKR.

– Jeg syns det er positivt at de søker medlemskap og ønsker å bli en del av det store økumeniske fellesskapet, sier Erhard Hermansen, generalsekretær i NKR.

Søknaden har vært ventet, forteller Hermansen, ut fra samtalene NKR har hatt med BCC de siste to årene.

– Dialogen med BCC har vært veldig god, og preget av respekt og åpenhet, sier Hermansen.

Nyheten kommer samme dag som NRK Brennpunkt viser dokumentaren «Guds utvalde», der mange nåværende og tidligere medlemmer i BCC snakker om sosial kontroll og mangel på ytringsfrihet i trossamfunnet.

I et innlegg i Vårt Land i dag skriver BCC-medlem Per Olav Lindberg (21) at ytringsfrihet er «ett av de områdene der BCC som organisasjon har størst forbedringspotensial».

På spørsmål om søknadstidspunktet har noen sammenheng med Brennpunkt-dokumentaren, svarer Kronstad «overhodet ikke».

– Sakspapirer til dagens representantskapsmøte i BCC ble sendt ut til de 62 representantene for flere uker siden, og dette har som sagt vært en prosess over lengere tid. Så at BCCs representantskapsmøte havnet på denne datoen er helt uavhengig.

Hermansen har ennå ikke sett Brennpunkt-dokumentaren.

– Men i den prosessen vi har vært i så har BCC vært veldig åpne, og møtt alle spørsmål vi har stilt på en god måte.

Beslutningen om å søke ordinært medlemskap ble avgjort i BCCs representantskapsmøte 11. november, og det var stort flertall for beslutningen. Søknaden er forventet å bli behandlet i NKRs rådsmøte i mars 2021.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Torgeir Holljen Thon

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion