Religion

Føbe Elise Edvardsen får MELT kickstart-stipend

Pastoren og artisten får 50 000 kroner for å videreutvikle sin ide om en podcast for barn med dramatisering av fortellinger fra Bibelen, samtaler med barn og musikk.

MELT Kickstart-stipendet fra Tro & Medier ble delt ut torsdag kveld via en live-sending på Facebook. Vinneren ble stemt fram blant tre kandidater av publikum via sms før og under sendingen og fikk inn over 1300 stemmer til sammen. Alle de tre kandidatene fikk tid til å pitche sin idé under live-sendingen i håp om å dra inn noen ekstra stemmer.

Flest stemmer gikk til Føbe Elise Edvardsen som får 50.000 kroner som skal brukes til å utvikle og realisere vinner-idèen: En spennende og morsom podcast med dramatisering av fortellinger fra Bibelen, samtaler med barn og musikk.

– Det er mange podcaster, men svært få for barn. Å få lage en podcast som blir tilgjengelig for alle barn i Norge, med et innhold som handler om at Bibelens historier blir formidlet, ligger oss virkelig på hjertet, sier Edvardsen under live-sendingen.

Edvardsen har jobbet som pastor med ansvar for barn og familie i mange år og har skrevet og gitt ut endel sanger og lovsanger for barn. Hun har også gitt ut Lyden etter Johannes hvor hun har fortalt inn hele Johannes evangeliet.

Hørespill

Edvardsen forteller at hun nå vil bruke gods tid på forberedelser.

– Vi vil gjøre dette som et hørespill, noe vi kan ha gode assosiasjoner til. Vi ønsker å gå gjennom en bok i Bibelen, så nå må vi dykke ned og finne og skape de gode tekstene og rammen rundt. Det er et privilegium å få gjøre det og bruke tid på det, sier hun.

Pastoren har tro på at en podcast kan nå langt ut.

– Vi drømmer om å starte med å formidle tekster fra Apostlenes Gjerninger og etter hvert bevege oss til andre bøker i Bibelen. Barna som lytter til podcasten vil oppleve at fortellingene bygger på hverandre og det gir et større bilde av en større fortelling.

Edvardsen er opptatt av å ta i bruk nye verktøy for å formidle det viktigste budskapet til neste generasjon.

– Denne podcasten blir tilgjengelig for alle barn og de kan høre på den overalt, alene eller med venner og familie. Vi har erfaring med at barna vil høre når fortellingene formidles på en levende måte.

– Mange gode ideer

Vanligvis ville stipendet bli delt ut på Mediekonferansen MELT, som er en endags mediekonferanse i regi av TV Inter, Tro & Medier og Filadelfiakirken Oslo. Men i år måtte konferansen utsettes til neste år og derfor valgte arrangørene å lage et live-show for å få delt ut MELT Kickstart.

– Vi tenker at det er mange gode trosformidlende ideer der ute, som trenger en liten kickstart for å ta det et steg videre fra idéfasen til et prosjekt, sier leder for MELT konferansen, Kjetil Bergerud Larssen, til Kristelig Pressekontor.

Han forteller at de ønsker å heie på de som har de gode ideene og ønsker å ta dem videre.

– Så får de også mulighet til å eksponere ideen sin og kanskje finne noen samarbeidspartnere via våre kanaler. Kanskje får dette stipendet bli en katapult som hjelper folk i gang med prosjekter.

Det er ikke bare stipendet på 50 000 kroner som skal hjelpe Føbe Elise Edvardsen å få prosjektet sitt videre.

– Vinneren får også mentorsamtaler med TV Inter der de kan gå sammen med dem og få tips og triks slik at de kan få litt mer hjelp underveis, sier Bergerud Larssen.

Ekteskapssamtaler og bygdefolkportretter

De to andre kandidatene som var nominert til MELT Kickstart var Karoline og Thomas Neteland og Ingrid Ivo Vatnar Eikje.

Ekteparet Neteland har en idé om et samtaleprogram hvor de besøker andre par og inviterer til autentiske, hjertelige samtaler om livet, kjærligheten og ekteskapet.

– Vår drøm er å løfte temaet, men samtidig senke terskelen for ærlige samtaler rundt det å leve sammen med et annet menneske. Vi skal jo ikke bare overleve sammen, men leve gøye, meningsfulle liv hvor vi bygger på hverandres styrker, skriver de i beskrivelsen.

Vatnar Eikje ønsket å produsere mer innhold for prosjektet “Fælka i Hof” som hun har holdt på med siden 2018. Prosjektet består av korte, ærlige tekster og portrettbilder av bygdas innbyggere.

– Tilbakemeldingene formidler at det ligger et enormt potensiale i prosjektet. Alle har en historie det er verdt å lytte til, og ved å lytte til hverandres historier skaper vi varmere samfunn, skriver hun.

Fjorårets vinner av MELT Kickstart var Øyvind Ganesh med sitt prosjekt Stories by Ganesh.

• LES MER:

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion