Religion

Pastor i Arizona: – Trist at noen vil jukse for å vinne

Seieren i Arizona holder liv i Joe Bidens håp om å bli president. Den konservative pastoren Peter Ernst sier til Vårt Land at det er trist at noen føler at de må jukse for å vinne.

Kingman

– Jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå. Fra et konservativt, evangelikalt ståsted håper jeg på fire nye år med frihet, trygghet, moralsk kompass og lovlydighet. Men jeg frykter at vi er på vei mot sosialisme og en verdensregjering.

Det sier baptistpastoren Peter Ernst til Vårt Land, mens resultatet av valget i USA fortsatt er helt uavklart. Delstaten Arizona er den første og eneste demokratene til nå har kapret fra republikanere, sammenlignet med valget i 2016.

Pastoren i byen Kingman, en småby som vokste fram rundt et jernbanestopp og som nå er hjem til 29.000 innbyggere, har i Vårt Land tidligere snakket om hvordan han ser en klar forbindelse mellom troen sin og sine konservative politiske standpunkt.

Liten nedgang – men fortsatt bred støtte til Trump

71 prosent av velgerne i valgdistriktet Mohave stemte i år på Trump, en liten nedgang fra 2016 – da 73,7 prosent av velgerne i dette valgdistriktet på Donald Trump. I delstaten fikk Biden samlet sett omtrent 52 prosent av stemmene, mens Trump fikk omtrent 47 prosent.

– Jeg har stor respekt for Trumps ønske om å ta landet vårt tilbake til folket og til dokumentene som ligger til grunn for landet. Mitt store håp er at Gud vil gi landet vårt en ny begynnelse, og at en ny start ikke vil komme fra moralsk korrupte ledere, men at Guds vilje vil vinne fram og at dette landet vil fortsette å være et håp og lys for andre nasjoner og framtidige generasjoner, sier pastoren.

Har vært den beste presidenten i min levetid

Onsdag morgen holdt Donald Trump en tale i Det hvite hus, hvor han hevdet at hans motstandere nå forsøker å rane seieren fra ham. Presidenten krever at opptelling av stemmer som er innsendt via post ikke skal telles etter valgdagen, selv om dette lenge har vært etablert praksis i amerikanske valg. Også pastoren frykter juks om juridisk etterspill i etterkant av opptellingen.

– Vi er en splittet nasjon. Mange er sinte og frustrerte. Det gjør meg trist at noen føler at de må jukse for å vinne. På begge sider mobiliserer advokater for sine posisjoner, uavhengig av om det er moralsk riktig eller ikke. Å vinne har blitt målet, uansatt hva det koster, og fortsetter:

– Jeg mener Donald J. Trump har vært den beste presidenten i min levetid. Som en kristen har jeg noen ganger problemer med hvordan han opptrer, men jeg forstår at det har vært behov for en uvanlig skikkelse i disse turbulente tidene.

• LES MER:

---

Fakta:

---

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion