Religion

95 i karantene etter kristen ungdomsleir

Én påvist smittet og 95 i karantene etter at Brunstad Kristelige Menighet i Hamar arrangerte ungdomsleir på Sjusjøen, skriver NRK og Hamar Arbeiderblad.

Brunstad Kristelige Menighet i Hamar, tidligere kjent som Smiths Venner, arrangerte i helgen en ungdomsleir på Sjusjøen. Det var et lokalt arrangement i regi av Brunstad Ungdomsklubb (BUK), nærmere bestemt BUK Hamar. Brunstad Ungdomsklubb er en del av Brunstad Christian Church (BCC) i Norge.

Én av deltakerne har fått påvist korona, og grunnet dette er alle deltakerne og lederne på leiren nå satt i karantene, skriver Hamar Arbeiderblad og NRK.

Overfor NRK er Einar Busterud, ordfører i Hamar, kritisk til arrangementet, og mener samling aldri burde blitt gjennomført.

Vårt Land har i ettermiddag vært i kontakt med Peter Tischhauser, daglig leder i Brunstad Ungdomsklubb. Han forteller at ordføreren har tatt kontakt med den lokale ungdomsmenigheten i etterkant av medieomtalen. Ifølge Tischhauser har ordføreren sendt følgende melding til ungdommene i BUK Hamar:

«Hei alle sammen. Jeg skjønner at dere føler dere litt uthengt. Det beklager jeg. Det er ingen ting å utsette på forberedelser og måten dere gjennomførte på. Poenget er at enhver samling nå innebærer en smitterisiko og at situasjonen endrer seg veldig raskt. Det gjorde den på fredag dessverre. Som sagt; dere skal ikke ha skyld for smitten. Men erfaringen deres viser hvor lett det er å få smitte i et miljø. Det kan alle lære av, også vi i kommunen. God helg til alle. Hilsen Einar».

Dette bekrefter også ordfører Einar Busterud til Vårt Land. Han utdyper:

– I en tid som er i stadig endring, må vi hele tiden tenkte på om det er nødvendig med samlinger, og om det har oppstått endring fra vi fikk klareringer til nå. Det er mye å lære av den saken, også for andre, sier Busterud.

Peter Tischhauser, daglig leder i Brunstad Ungdomsklubb. Foto: Brunstad Ungdomsklubb.

Fikk tommel opp

Peter Tischhauser, som altså er daglig leder for Brunstad Ungdomsklubb sentralt, forteller at BUK Hamar var i tett dialog med kommuneoverlegen og vurderte situasjonen nøye. Dette har også kommuneoverlegen bekreftet.

– Etter avklaringer med kommuneoverlegen ble det iverksatt ytterligere tiltak for å hindre smittespredning, skriver Tischhauser i en e-post til Vårt Land.

– Selv om kommuneoverlege ga tommel opp – og BUK ikke var nødt til å avlyse – kunne man likevel vurdert at man burde avlyst allikevel. Hva tenker du om det?

– På generelt grunnlag mener jeg at når en ungdomsforening kontakter myndighetene for å få en anbefaling bør de kunne stole på dette. Ingen er jo interessert i å spre smitte, tvert imot er alle opptatt av å bidra til det motsatte.

– Hva skjer med lignende arrangementer fremover?

– Brunstad Ungdomsklubb sentralt kommer til å fortsette å legge til rette for online-arrangementer. Vi vil fortsette å understreke at arrangementene lokalt må gjennomføres i henhold til gjeldende smittevernregler, og at myndighetens anbefalinger må følges nøye.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor er vaktsjef i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion