Religion

Hillsong-rapporten er forsinket

– Det har tatt lengre tid enn forutsatt å komme gjennom alle nødvendige samtaler for å danne et bilde, sier styreleder David Reme til avisen Dagen.

Det har stormet rundt Hillsong den siste måneden. I september ble det klart at hovedpastor Jostein Krogedal tar pause som hovedpastor og samtidig trer ut av Hillsong-styret. Det skjedde etter at en rekke sentrale personer trakk seg ut av menigheten og det kom flere varsler om at mange «ikke har tillit til måten Hillsong ledes på».

Et nytt styre ble valgt og det nyvalgte styret skulle få «full frihet til å kartlegge helsetilstanden i Hillsong Norway». Styret skulle «kartlegge kulturen i menigheten» og deretter finne tiltak som skal «utvikle organisasjonen og lederskapet i riktig retning».

Styreleder David Reme anslo i september at en foreløpig rapport ville foreligge innen to til tre uker. Nå melder avisen Dagen at rapporten er forsinket.

– Det har tatt lengre tid enn forutsatt å komme gjennom alle nødvendige samtaler for å danne et bilde, opplyser Reme til Dagen.

Da Reme kunngjorde at Hillsong skulle ha en kartlegging, var han opptatt av at de ikke skulle bruke for lang tid.

Manglende tillit

I begynnelsen av september trakk pastorparet David og Heidi Kristiin Haddeland seg fra Hillsong Oslo.

«Kultur, struktur og manglende tillit til hvordan kirken ledes i dag, gjør at vi dessverre har kommet frem til denne avgjørelsen», skrev paret på sosiale medier. De skrev også at de har meldt seg ut av Hillsong Norway.

Dette skjedde etter at ble det kjent at Alexander og Kamilla Botn trekker seg fra sine roller som pastorer i Hillsong Drammen. Årsaken er «mangel på tillit til måten Hillsong Norway ledes på», ifølge et felles innlegg i sosiale medier.

Like etterpå ble det kjent hele lederskapet i Hillsong Drammen trekker seg fra sine roller. I en felles uttalelse skrev lederne at det over lang tid har vært utfordrende å være frivillige ledere.

Allerede i januar 2019 skrev Vårt Land om en rekke varsler mot Krogedal og hans lederstil.

Ledelsen lot seg grille 

I etterkant av at en rekke profiler annonserte at de trakk seg ut av Hillsong, lot Hillsong-ledelsen seg grille av sine egne på et internt møte.

– Det er viktig for oss å ha en brutal ærlighet internt. Vi må tåle det for å kunne bygge kirka videre, sa styreleder David Reme da.

Under samlingen fikk Reme blant annet spørsmål om hvilke strukturer som vil beskytte varsleres anonymitet.

– I denne fasen er det utrolig viktig at vi får tilbakemeldinger. Det er tid for å fortelle sannheten. Send inn hvis det er tanker, bekymringer og varsler. Dere kan være helt sikre på at det vil behandle anonymt, svarte han, og forsikret om at varsler mottas av styret og ikke av staben i Hillsong.

LES OGSÅ: 

Tidligere Hillsong-medlem: – For mange har blitt såret

Hillsong-bråket: Krogedal tar pause som hovedpastor

Dette sier den internasjonale Hillsong-sjefen om bråket i Norge

Pastorpar er den nye trenden

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion