Religion

Født fri krever utbetaling for å svare på anklagene

Shabana Rehmans stiftelse Født fri krever å få utbetalt en bevilgning på 3 millioner kroner, som har blitt stanset, ifølge VG.

Født Fri, stiftelsen ledet av Shabana Rehman, krever at en stanset bevilgning på tre millioner kroner utbetales. Uten tilgang til pengene kan de ikke gi et skikkelig tilsvar på anklagene om økonomisk rot, skriver stiftelsens advokat.

De tre millionene skal være del to av årets tildeling på 6 millioner kroner over statsbudsjettet.
I et brev sendt til IMDi som VG har fått tilgang til, skriver stiftelsens advokat Harald F. Strandenæs: «Det kreves (...) at bevilgningen for 2. termin 2020 stilles til umiddelbar disposisjon for stiftelsen».

Knusende dom over manglende økonomistyring

De siste tre årene har stiftelsen fått 17 millioner kroner til sammen over statsbudsjettet.

Tidligere denne uken kom nyheten om at Født fri mister statsstøtten, etter at en rapport bestilt av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) konkluderte med at stiftelsen Født fri ikke hadde brukt pengene de hadde fått tildelt i tråd med formålet. Rapporten konkluderte også med at stiftelsen ikke har hatt god økonomistyring og kan ha brukt midler til private formål.

Økonomiprofessor: – Mangelfull granskning

Født fri har hevdet at rapporten er full av feil, og fikk tidligere denne uka støtte fra økonomiprofessor Petter Gottschalk.

BI-professoren reagerer i hovedsak på tre ting: Han mener rapporten spekulerer for mye, og at konsulentene som har skrevet den mangler bevis for sine slutninger. Han mener at de går utover sitt mandat ved å vurdere eventuelle lovbrudd, og han stiller spørsmål til hvorfor de ikke har drøftet ansvaret til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i å veilede Født fri ved tildeling av midler.

Født fri: Trenger penger for å svare  

Født fris Advokat Harald F. Strandenæs peker i brevet til IMDi på at Født fri ikke vil kunne levere et tilsvar på revisjonsrapporten innen fristen 6. oktober, dersom beløpet ikke utbetales.

Tidligere fredag meldte stiftelsen i en pressemelding at de har engasjert advokatfirmaet Bull & Co til å gjennomgå Ernst & Youngs granskning av stiftelsen.

Ifølge VG skriver advokaten at stiftelsen ikke kan få gitt tilsvar «uten ansatte, og ikke minst uten midler til juridisk, revisjonsmessig og granskingsfaglig kompetanse. Slik kompetanse må naturlig nok honoreres».

«Uten økonomiske midler ingen kontradiksjon», skriver advokaten.

• LES MER:

Slik gikk Født Fri fra løs idé til budsjettvinner – på fire uker

«De skamløse jentene» ønsker ikke å assosieres med Født fri

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion