Religion

Hanvold øker lønna, til tross for at inntektene går ned

Til tross for eiendomssalg går Visjon Norge stadig i minus. Nå har de også lånt av egne innsamlede nødhjelpsmidler.

Visjon Norge er avhengig av pengegaver fra seerne. Disse inntektene har imidlertid sunket med 15 millioner fra 2015 til 2019, skriver NRK.

Likevel har Hanvold gått opp i lønn: I 2019 tjente han 862.709 kroner, noe som er 120.000 kroner mer enn året før, ifølge NRK.

For to år siden gikk driften med 6,3 millioner kroner i minus. I fjor var driftsresultatet økt til minus 11,8 millioner. Samtidig er det samlede årsresultatet på 15,5 millioner i pluss, noe som kommer av en massiv økning i finansinntektene. Det viser regnskapstallene for fjoråret.

NRK skriver at økningen i finansinntekter har sammenheng med salget av Visjon Norge sine lokaler i Drammen. De solgte etter å ha fått beskjed om at disse ikke var godkjent til tv-produksjon. Prisen på salget er ikke offentlig kjent, men kanalen fikk inn 34 millioner kroner på konto etter salget, skriver statskanalen.

Etter salget måtte tv-kanalen finne nye lokaler. Derfor flyttet de inn i Mjøndalen Cellulosefabrikks tidligere svovel- og  kullsilo, som er ombygd og eid av Jan Hanvold selv. NRK har spurt Hanvold hvor mye kanalen betaler i husleie for disse lokalene, men ikke fått svar.

LES OGSÅ:

• Visjon Norge vil anmelde Dagens journalist

• Visjon Norge dømt for å ha krenket privatlivets fred

• Oddbjørn Johannessen: «Kritikk av Jan Hanvold er ikke mobbing»

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Torgeir Holljen Thon

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion