Religion

Flere koronasmittede i samme miljø i Fredrikstad og Sarpsborg

Det siste døgnet har ni personer i Sarpsborg og 17 personer i Fredrikstad fått påvist koronavirus, melder NRK. Mange av de smittede er fra samme miljø.

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter opplyser til kanalen at smitten skal ha spredt seg i to klynger.

Det skal blant annet være snakk om et religiøst arrangement i Sarpsborg der minst én person var smittet av korona, samt et familiearrangement i en storfamilie i forrige uke.

– Vi ser alvorlig på situasjonen og må nok regne med flere smittetilfeller knyttet til dette arrangementet i dagene som kommer. Samtidig håper vi at vi gjennom god smittesporing forhindrer at utbruddet vokser seg enda større, sier Nitter.

De siste dagene har 43 personer fra det samme miljøet i Sarpsborg og Fredrikstad fått påvist korona, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Fredrikstad og Sarpsborg kommuner samarbeider nå tett om smittesporing for å få kontroll på situasjonen. Ifølge Sarpsborg kommune er nå flere hundre personer satt i karantene.

Blant annet gjelder dette flere barnehager, skoler og helseinstitusjoner.

Fredrikstad kommune opplyser til Fredriksstad Blad at nesten halvparten har blitt smittet i forbindelse med, eller i etterkant av, en muslimsk høytid.

MER OM KORONA:

Sjokkert over at smittesporing trumfet personvern: – Det er faktisk en menneskerettighet

Sokneprest Jakob Furuseth er urolig: – Ikke gitt at de unge står på døren og banker på så fort koronaen er over

Undersøkte hvordan prester og ansatte har det i koronaperioden. Dette fant de

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion